Foto: LETA
Novembra pirmā nedēļa būs silta, tomēr ne visas dienas nesīs daudz saules, turklāt Latvijas teritorijai tuvā ciklona centra ietekmē svētdien vēja brāzmas varētu sasniegt pat vētras spēku, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Otrdien starp mākoņiem uzspīdēs saule, tomēr ne tik plašā teritorijā, bet turpmākajās dienās saule spīdēs vēl mazāk. Līdz pat ceturtdienai būtiski nokrišņi gan Latvijā vēl netiks novēroti, pūtīs lēns līdz mērens vējš.

Naktīs sals nav gaidāms, minimālā temperatūra nebūs zemāka par +2...+7 grādiem, bet dienas laikā nedēļas sākumā un pēc tam arī nedēļas nogalē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7...+13 grādiem, bet mākoņainākās dienās darba nedēļas vidū un otrajā pusē nebūs siltāk par +5...+10 grādiem.

Nedēļas beigās aizsāksies laika apstākļu izmaiņas, jo jau piektdien no rietumiem Latviju sasniegs pirmā lietus mākoņu zona. Savukārt sestdien un svētdien gaidāmas plašākas nokrišņu zonas ar intensīvāku un ilgstošāku lietu.

Turklāt ciklona centrs, kas nesīs šīs nokrišņu zonas, varētu pārvietoties ļoti tuvu Latvijas teritorijai. Tas būs arī viens vēja ātrumu pastiprinošajiem faktoriem, svētdien vēja brāzmas Latvijā varētu sasniegt pat vētras spēku, bet nākamās nedēļas sākumā un vidū ir iespējami vēl stiprāki vēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!