Foto: F64
Nākamnedēļ no pirmdienas līdz trešdienai Latvijā būs saulains, vējains un vasarīgi silts laiks, bet no ceturtdienas gaidāmi lietus mākoņi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

10. maijs Latvijā būs siltākā diena kopš septembra, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā pakāpsies līdz +19..+24 grādiem - pat desmit grādus augstāk nekā svētdien.

Diena būs sausa un saulaina, pastiprināsies dienvidu vējš - pēcpusdienā tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu būs +5..+10 grādi.

Rīgā pirmdiena atnesīs sausu un saulainu laiku, pēcpusdienā gaidāmas dienvidu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies no +9 grādiem naktī līdz +22 grādiem pēcpusdienā.

Maksimālā gaisa temperatūra nedēļas pirmajā pusē būs +20..+27 grādi, visaugstāk termometra stabiņš pakāpsies otrdien un trešdien Kurzemes rietumkrastā, jo pūtīs brāzmains dienvidaustrumu vējš - tā ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 10-15 metrus sekundē.

Sākot ar ceturtdienu, gaisa temperatūra galvenokārt būs zemāka par +20 grādiem, dažās dienās vietām zem lietus mākoņiem un piekrastē nepārsniedzot +12 grādus. Vējš kļūs lēnāks un būs mainīga virziena, vietām - it īpaši piekrastē - veidosies migla. Dažviet gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs visas nedēļas garumā gaidāma +4..+13 grādu robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!