Šī gada novembris aizvadīts ar vidējo temperatūru, kas ir augstāka par normu, ar nelielu sniega segu un brāzmainiem vējiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Vidējā gaisa temperatūra novembrī bijusi 3 grādus augstāka par normu, bet saules spīdēšanas ilgums bijis 88% no normas. Rudens noslēdzošajā mēnesī bija četras dienas ar jauniem maksimālās gaisa temperatūras rekordiem un kopumā siltuma rekordi laboti 19 meteoroloģisko novērojumu stacijās.

Lai gan novembrī piedzīvoti brāzmaini vēji, vidējais vēja ātrums tomēr bijis par 0,6 metriem sekundē mazāks nekā norma. Maksimālās vēja brāzmas fiksētas 30.novembrī Ventspilī - 28 metri sekundē. Aizvadītajā mēnesī kopumā bijušas sešas dienas, kad diennakts maksimālās vēja brāzmas bijušas ap 21 metru sekundē.

Atšķirībā no oktobra, kas bija neierasti sauss, novembrī vidējais nokrišņu daudzums bija 112% no normas jeb 70,3 milimetri. Parasti novembrī nokrišņu norma ir 62,5 milimetri. Maksimālais diennakts nokrišņu daudzums fiksēts 29.novembrī, kad Liepājā izkrituši 25,5 milimetri, kas ir vairāk nekā visas dekādes nokrišņu norma.

Novembrī arī novērota šim mēnesim visai neierasta parādība, proti, pērkona negaiss - tas fiksēts 12. un 30.novembrī. Tāpat novembrī piedzīvots sniegs. Biezākā sniega sega bija 24.novembrī Salacgrīvā - 8 centimetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!