Foto: LETA
Ogrē pulksten 20.30 izsludināts oranžā līmeņa brīdinājums saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Brīdinājums ir spēkā līdz 4. martam.

Trešdien Ogrē pie Lielpēčiem gāja ledus, tur strauji nokritās ūdens līmenis. Ledus gāja arī Ogrē pie Dārziņiem. Ogrē pie Dārziņiem ūdens līmenis strauji paaugstinājās dažu minūšu laikā par aptuveni 50 cm, ūdens līmeņu paaugstināšanās turpinās. Zemākās Dārziņu vietas var applūst.

Ogrē pie Ogres upes īsi pirms pulksten 20 sāka strauji paaugstināties ūdens līmenis. Pulksten 19.30 NS Ogre Ogre, tas sasniedzis 137 cm virs NS "0"atzīmes jeb 21,43 m LAS. Ogres lejtece no līkā tilta līdz Daugavai vēl klāta ar ledus segu.

Tuvākajās stundās ūdens līmenis turpināsies paaugstināties, brīdina LVĢMC.

Jau vēstīts, ka otrdien vēlā vakarā oranžais brīdinājums gaidāmo plūdu dēļ izsludināts arī Carnikavas novadā, Krustpils novadā, Pļaviņu novadā un Salas novadā.

Oranžais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami. Prognozētie laika apstākļi reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti un var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina izplatītais brīdinājums.

Iedzīvotāji aicināti saglabāt modrību un interesēties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Tāpat iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!