Foto: LETA
Latvijai no rietumiem tuvojas ciklons, līdz ar to trešdienas pēcpusdienā Latviju sāks šķērsot plaša intensīvu nokrišņu zona, portālu "Delfi" informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pēcpusdienā no pulksten 15 Latvijas lielākajā daļā ilgstoši snigs un dažviet, galvenokārt piekrastes rajonos, gaidāms arī slapjš sniegs.

Savukārt naktī uz ceturtdienu gaidāma ļoti stipra snigšana – valsts lielākajā daļā izveidosies 5–7 centimetru bieza sniega sega, bet vietām valsts rietumos 10–12 centimetru bieza sniega sega.

Trešdienas vakarā vējš iegriezīsies no austrumiem un ziemeļaustrumiem. Tas būs mēreni stiprs, piekrastes rajonos pat stiprs, brāzmās sasniedzot 15-20 metrus/sekundē, līdz ar to gaidāms putenis. Brīžiem redzamība pasliktināsies zem viena kilometra un ceļi būs slideni.

Saistībā ar gaidāmajiem laikapstākļiem centrs izsludinājis oranžo brīdinājumu.

Paredzams, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Šādos laika apstākļos, pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem un galamērķa sasniegšanai jāieplāno ilgāks laiks.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana pa vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!