Foto: LETA
Naktī uz otrdienu un arī no rīta vējš vairākās vietās Latvijā pastiprināsies brāzmās, kas sasniegs 20 m/s, daudzviet snigs un putinās, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Naktī Latviju turpinās šķērsot ciklons, līdz ar to debesis joprojām būs apmākušās un daudzviet gaidāms ilgstošs lietus, slapjš sniegs, kas pāries sniegā. Vietām Vidzemē sniega sega pieaugs par 6 cm. Ceļi būs slideni. Lēns līdz mērens dienvidu puses vējš pāries mēreni stiprā ziemeļrietumu, ziemeļu vējā, kas brāzmās pastiprināsies 15-19 m/s, piekrastē līdz 20 m/s. Gaisa temperatūra būs 0...+1°.

Naktī Rīgā debesis būs apmākušās un gaidāms ilgstošs lietus, slapjš sniegs, kas pāries sniegā. Sniega segas biezums pieaugs par 2-4 centimetriem. Brauktuves un ietves būs slidenas. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas no nakts otrās puses brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma 0...+1° robežās.
Dienas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks ciklona dienvidrietumu mala, kā ietekmē būs mākoņains laiks un austrumos gaidāms sniegs, slapjš sniegs, vietām nedaudz arī putinās. Ceļi būs slideni. Sākot no Kurzemes, pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, daudzviet debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies.
Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 15-19 m/s, jūras piekrastē līdz 20 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma 0...+3° robežās, pēcpusdienā temperatūra sāks pazemināties.

No rīta mākoņi vēl aizklās debesis un pa laikam gaidāms sniegs, slapjš sniegs, bet jau no priekšpusdienas, debesīm skaidrojoties, uzspīdēs arī saule. Brauktuves un ietves būs slidenas. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, brāzmās līdz 15-18 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma 0...+2° robežās

Dienas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks ciklona dienvidrietumu mala, kā ietekmē būs mākoņains laiks un austrumos gaidāms sniegs, slapjš sniegs, vietām nedaudz arī putinās. Ceļi būs slideni. Sākot no Kurzemes, pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, daudzviet debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas rietumu un centrālajos rajonos brāzmās sasniegs 15-19 m/s, jūras piekrastē līdz 20 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma 0...+3° robežās, pēcpusdienā temperatūra sāks pazemināties.

No rīta mākoņi vēl aizklās debesis un pa laikam gaidāms sniegs, slapjš sniegs, bet jau no priekšpusdienas, debesīm skaidrojoties, uzspīdēs arī saule. Brauktuves un ietves būs slidenas. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, brāzmās līdz 15-18 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma 0...+2° robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!