Foto: LETA
Piektdienas rītā vietām Latvijā gaisa temperatūras stabiņš noslīdēs līdz -23 grādiem, bet piektdiena, 12. februāris, valstī būs bez nokrišņiem, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienā saule mīsies ar mākoņiem, vairāk mākoņu būs Latvijas dienvidaustrumu rajonos, bet diena paies bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, un gaiss iesils līdz -8 līdz -13 grādiem, bet Kurzemē būs nedaudz siltāks (-4 līdz -8 grādi).

Rīgā mākoņi vien daļēji aizklās debesis un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz -8 līdz -10 grādu atzīmei.

Naktī uz sestdienu, 13. februāri, termometra stabiņš valsts austrumu daļā noslīdēs līdz -14…-19 grādu atzīmei, rietumos līdz -9…-14 grādiem, bet Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra pazemināsies līdz -4…-8 grādiem.

Nedēļas nogalē Latvijai no Skandināvijas īslaicīgi pietuvosies siltāka gaisa masa. Dažviet snigs, Kurzemes piekrastē iespējams arī slapjš sniegs, bet būtisks sniega segas pieaugums netiek prognozēts. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, sestdien un naktī uz svētdienu piekrastes rajonos tas būs brāzmains. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienās būs +1…-5 grādu robežās rietumu daļā, turpretī austrumos nebūs siltāk par -5…-11 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!