Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdienas, 28. jūlija, pēcpusdienā Rīgā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27 grādiem, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Saistībā ar gaidāmo temperatūru izplatīts dzeltenais brīdinājums Rīgā un Latvijas austrumu rajonos.

Brīdinājums ir spēkā no pulksten 13 līdz 20.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja plāno aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgam.

Vienlaikus VUGD izplatījis dzelteno brīdinājumu par augstu ugunsbīstamību mežos Latvijas rietumu un austrumu daļā, taču Vidzemes ziemeļu mežos tā ir vērtējama kā ļoti augsta, norāda VUGD.

Dienests iesaka būt piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā, nekurināt ugunskuru un nemest zemē izsmēķus, kā arī nekavējoties reaģēt uz jebkuru aizdegšanos, par to paziņojot glābšanas dienestiem.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, negaisa laikā krasas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +23...+28 grādiem.

Rīgā debesis pa laikam aizklās mākoņi un pēcpusdienā iespējams īslaicīgs lietus, pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +25...+27 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!