Foto: PantherMedia/Scanpix
Ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra vietām valsts vidienē, galvenokārt Dobeles, Jelgavas un Jūrmalas apkaimē, paaugstinājusies līdz +18 grādiem, Latvijas lielākajā daļā ir +14..+17 grādu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm tik augsta gaisa temperatūra šogad vairs nav gaidāma. Jau ziņots, ka piektdien Latviju šķērsos ciklons un aukstā atmosfēras fronte, tādēļ turpmākā nedēļa būs vēsa - gaidāms aukstākais laiks kopš pavasara.

Nākamajā nedēļā gaiss nebūs siltāks par +8..+13 grādiem, dažās naktīs gaisa temperatūra vietām noslīdēs līdz nulles atzīmei, liecina jaunākā "Global Forecast System" prognoze. Palaikam spīdēs saule un reizēm būs nokrišņi - īslaicīgs lietus un krusa.

Vissiltākais 4.oktobris bija 1966.gadā, kad gaisa temperatūra daudzviet Latvijā paaugstinājās līdz +23..+24 grādiem. Oktobra beigu un novembra sākuma siltuma rekords ir +17 grādu, savukārt naktīs gaisa temperatūra rudens vidū var noslīdēt līdz -10 grādiem un pat zemāk; oktobra aukstuma rekords ir -16 grādu 2002.gada 22.oktobrī Vidzemes augstienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!