Foto: Edijs Pālens

Pirmdienas pievakarē Latgales pierobežas novadus atstāj stiprais pērkona negaiss, kas pēcpusdienā šķērsoja teju visu reģionu un Sēlijas austrumus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas dienvidaustrumu daļā trijās stundās reģistrēti aptuveni pieci tūkstoši zibens izlāžu, un tik intensīva zibeņošana šogad Latvijā piedzīvota pirmo reizi.

Negaiss sev līdzi nesa intensīvas lietusgāzes un lielas vēja brāzmas, to spēks vietām sasniedza vismaz 20 metru sekundē.

AS "Sadales tīkls" operatīvie dati liecina, ka plkst.17 Latgalē un Sēlijas austrumos bija reģistrēti 440 avārijas atslēgumi, bez elektrības atstājot vairākus tūkstošu klientu.

Kā ziņots, elektroapgādes traucējumu iemesls pārsvarā ir nolauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi, kā arī vēja nesti un elektrolīniju vados aizķērušies koku zari, kā rezultātā tika bojātas elektrolīnijas.

Cita lietus zona no Latvijas centrālajiem novadiem pirmdienas pievakarē virzās uz austrumiem, vietām vēl iespējams pērkons, bet spēcīgs negaiss vairs netiek prognozēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!