Foto: LETA
Visu nedēļu Latvijā valdošu aukstumu piektdien, 10. decembrī, pārņems atkala un gaisa temperatūra atkal pakāpsies virs nulles, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Dienā apmācies laiks, daudzviet snigs sniegs, slapjš sniegs, kā arī būs sasalstošs lietus - atkala. Tādējādi uz ceļiem, vadiem, koku zariem un citām virsmām veidosies ļoti stiprs apledojums. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē piekrastē brāzmās līdz 15-17 m/s. Dienas laikā gaiss pakāpeniski iesils, līdz vakarā būs +2…-3° robežās.

"Ļoti stiprs apledojums traucēs transporta kustību, gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku. Pastāv augsta varbūtība, ka papildu sniegam, kurš ir piesalis vadiem un koku zariem, uz tiem vēl veidosies apledojuma kārta – svars būtiski pieaugs un ir risks, ka tie lūzīs," LVĢMC aicina cilvēkus būt modriem.

Arī Rīgā mākoņi aizklās debesis un palaikam nesīs sniegu un sasalstošu lietu - atkalu, uz ceļiem, vadiem un koku zariem veidosies ļoti stiprs apledojums. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, līdz vakarā termometra stabiņš pakāpsies līdz -1…+1° atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!