Ainara un Līgas nesaskaņas ik dienas tikai palielinās. Ainārs atzīst, ka šajā mājā ilgāku laiku uzturēties nespētu. Viņš nav apmierināts ar Līgu ne kā dzīvesbiedri, ne kā māti. Ainara mērs ir pilns un viņš izsaka visu ar ko šajā nedēļā nav bijis apmierināts. Viņš arī uzsver, ka savā mājā šādus konfliktus nepieļautu un savstarpējā komunikācija būtu pavisam savādāka. Viņš uzskata, ka Līgai ir jāmainās.
Arī Līga atzīst, ka viņai sadzīvot ar Ainaru ir smagi un grūti, jo Ainara laipnība un pieklājība esot tikai maska. Turklāt neizturami kaitinoša esot Ainara nekonkrētība. Līgai šķiet, ka Ainars esot “glums” un visos viņa darbos trūkstot patiesas ieinteresētības un sirsnības. Viņa arī uzskata, ka Ainars ir izcils aktieris un pateicoties tam, visbiežāk viņa negatīvās īpašības paliek aiz kadra.

Vakara gaitā abu vārdu apmaiņa kļūst arvien asāka. Ainars atzīstas, ka nevar sagaidīt mirkli, kad atgriezīsies mājās. Šova laikā Ainars galveno atziņu ir guvis - nekur nav tik labi kā mājās. Savukārt Līga atzīst, ka nekad mūžā savu vīru pret nevienu citu nemainītu.

Tikmēr, Jānis un Elita kļūst arvien atvērtāki un kopā pavada jauki laiku. Elitai mājās ir strausa ola. Kopā ar Jāni un bērniem viņi dodas uz tuvējo Mori, kur atrodas strausu audzētava, lai noskaidrotu kā pāršķelt vērienīgo olu. Izrādās, ka no vienas strausa olas paēst varētu 10 – 12 cilvēki.

Jānis ir kļuvis daudz atraisītāks un vakarā uzaicina Elitu uz Līvu koncertu, Cēsu naktsklubā. Kā atklājās, Elita ballēties nav bijusi pēdējos 10 gadus, jo parasti ir daudz darāmu darbu lielajā savrupmājā un arī Ainaram īsti nepatīkot dejot. Abi dejo, dzied, pavada labi laiku un atzīst, ka jūtoties par 15 gadiem jaunāki.

Tā kā šī ir pēdējā diena, ko abi pavada kopā, Jānis un Elitai vēlreiz pārrunā iepriekšējo dienu laikā piedzīvoto. Abi atzīst, ka būtu ar mieru atkal satikties arī pēc spēles. Jānis un Elita arī nonāk pie slēdziena, ka šādi - apmainītās ģimenēs gan vairāk dzīvot negribētu, jo pierastā dzīve tomēr esot labāka. Uz atvadām Elita Jānim novēl atrast darbu un uzcelt pašam savu māju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!