Foto: Pixabay
Piektdiena, 27. maijs, būs mākoņaina un vietām īslaicīgi līs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Meteorologi informē, ka piektdiena būs lielākoties mākoņaina, tomēr dienā debesis brīžiem skaidrosies.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +11 grādiem vietām piekrastē līdz +17 grādiem valsts centrālajā un austrumu daļā

Debesis brīžiem skaidrosies, vietām – galvenokārt Ziemeļvidzemē un Lietuvas pierobežā – īslaicīgi līs.

Vakarā lietus gaidāms plašākā Latvijas daļā, dažviet iespējamas pērkona lietusgāzes ar krusu.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem un vakarpusē iespējams īslaicīgs lietus. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra sasniegs +16 grādus.

Meteorologu prognozes liecina, ka arī nedēļas nogalē debesis aizklās mākoņi, tomēr vietām uzspīdēs saule. Sestdien daudzviet palaikam līs. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš.

Sestdienas naktī gaiss atdzisīs līdz +6…+10 grādiem, dienā gaisa temperatūra nepārsniegs +11…+16 grādus.

Svētdien valsts teritorijas lielākajā daļā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, savukārt Kurzemē vējš pūtīs no rietumu puses. Rietumu un centrālos rajonus šķērsos nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu.

Minimālā gaisa temperatūra svētdien naktī ir gaidāma +4…+10 grādu robežās, bet dienā gaisa temperatūra būs līdzīga kā sestdien.

Pirmdien vējš pierims un būs lēns, naktī debesis daudzviet skaidrosies. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma +6…+11 grādu robežās.

Tomēr no rīta debesis atkal aizklās mākoņi, un valsti no dienvidiem šķērsos plaša nokrišņu zona. Dienā gaiss iesils vien līdz +11…+15 grādiem, bet vietām centrālajos un austrumu rajonos līdz +16…+17 grādiem.

Šī brīža prognoze liecina, ka arī nākamās nedēļas vidū būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas – Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, līdz ar to valsts lielākajā daļā līs. Pūtīs lēns līdz mērens vējš. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +5…+10 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +12…+18 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!