Foto: DELFI Aculiecinieks
Nedēļas nogalē gaidāms nepastāvīgs laiks, savukārt pirmdien gaiss jau varētu iesilt līdz +14 grādiem pēc Celsija, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svētdienas naktī vietām veidosies migla, kas saglabāsies arī no rīta. Nakts laikā gaiss atdzisīs līdz -3...+3 grādiem, savukārt dienas laikā saglabāsies +5...+10 grādi.

Pirmdien laika apstākļus turpinās noteikt anticiklons, tādēļ nokrišņi nav gaidāmi un spīdēs saule. Lai gan daudzviet saglabāsies brāzmains vējš, saule gaisu iesildīs līdz +7...+12 grādiem, bet Latvijas centrālajā daļā līdz pat +14 grādiem.

Laika apstākļi īslaicīgi mainīsies otrdien, kad pāri Latvijai virzīsies aukstā atmosfēras fronte. Vietām nedaudz līs, un, ieplūstot aukstākam gaisam, dienas laikā nebūs siltāks par +4...+9 grādiem.

Sākot no nākamās darba nedēļas vidus, laika apstākļus atkal noteiks anticiklons. Mākoņi mīsies ar sauli, nokrišņi mitēsies un vējš pierims.

Naktīs gaisa temperatūra atkal pazemināsies nedaudz zem 0 grādiem, bet dienas laikā pakāpeniski kļūs siltāks, piektdien sasniedzot +7...+14 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!