Rudens pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija 0,5 grādus augstāka par normu, bet nokrišņu bija mazāk nekā vidēji septembra sākumā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Siltākais laiks bija dekādes pirmajā pusē, kad dienā gaiss sasila pārsvarā līdz +18 un +20 grādiem. Nākamajās dienās diennakts vidējā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā bija zem normas. Dienā temperatūra bija pārsvarā no +15 līdz +17 grādiem, bet naktī Latvijas lielākajā daļā, izņemot piekrastes rajonus, temperatūra noslīdēja zem +10 grādiem, viszemāko temperatūru - +2,5 grādus - sasniedzot Daugavpilī naktī uz 10. septembri. Uz neilgu brīdi siltums atgriezās dekādes pēdējā dienā, kad, saulei spoži spīdot, gaiss dienas vidū sasila līdz +17 un +23 grādiem.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 72% no normas. Zemāks par normu nokrišņu daudzums bija valsts lielākajā daļā, vietām nesasniedzot pat pusi no dekādes "plāna". Vislielākie nokrišņu daudzuma kontrasti bija Latvijas austrumu daļā – no t 40% Siguldā līdz 150% no normas Alūksnē. 6. un 8. septembrī vietām tika novērots arī pērkona negaiss un krusa.

Arī vējš visstiprākais bija dekādes otrajā pusē, 8. un 9. septembrī gan Baltijas jūras, gan Rīgas līča dienvidu daļas piekrastē sasniedzot vētras spēku: 22-24 metri sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!