Foto: F64
Sestdien Latviju no rietumiem pakāpeniski pārklās bieza jo bieza mākoņu sega, sāksies nokrišņi un pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē jau no priekšpusdienas gaidāms lietus, valsts centrālajā daļā dienas vidū sāksies lietus vai sniegs, kas pāries lietū, bet Latvijas austrumu pierobežā tikai pievakarē ieradīsies sniegputenis.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 9-14, pretvēja piekrastē - līdz 18 metriem sekundē. Vakarā valsts lielākajā daļā gaidāms lēnāks rietumu vējš.

Augstākā gaisa temperatūra būs vēlā sestdienas vakarā, kad gaiss sasils līdz +1..+6 grādiem, Kurzemē un Rietumzemgalē - līdz +6..+9 grādiem. Pusnaktī valsts dienvidrietumos var krist 24.decembra siltuma rekords.

Rīgā debesis nomāksies un nedaudz līs, gaidāms arī slapjš sniegs, dienvidu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 13 metriem sekundē. Vēlā vakarā, pūšot rietumu vējam, gaisa temperatūra sasniegs +6 grādus.

Sestdien Latviju no rietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, naktī uz svētdienu nāks aukstā fronte ar jauniem nokrišņiem un vēsāku gaisu. Atmosfēras spiediens pazeminās, sestdienas rītā tas ir 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!