Sestdien Latvijā gaidāms pārsvarā apmācies laiks un daudzviet būs neliels lietus, savukārt svētdien mākoņi mīsies ar sauli un nokrišņu būs maz, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī uz sestdienu Kurzemē, vēlāk arī citos reģionos daudzviet gaidāms neliels lietus, bet stiprāks lietus iespējams naktī uz svētdienu Latgalē. Savukārt Svētdien tikai vietām nedaudz īslaicīgi līs.

Gaisa temperatūra naktī uz sestdienu lielākajā Latvijas daļā būs no +12 līdz +16 grādiem pēc Celsija, kamēr valsts austrumos gaiss vietām atdzisīs līdz +8 grādiem, savukārt sestdien dienā - no +16 līdz +21 grādiem. Svētdien būs mazliet siltāk - naktī gaisa temperatūra paaugstināsies no +11 līdz +16 grādiem, bet dienā - no +18 līdz +22 grādiem.

Sestdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, bet svētdien - rietumu vējš, kas piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Svētdien, jaunai ieplakai pietuvojoties Latvijai, pastiprināsies dienvidrietumu vējš, brāzmās sasniedzot 15 līdz 16 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!