Foto: Shutterstock
Sestdiena būs vasarīgi silta, bet nākamajā darba nedēļā atkal būs vēsāks laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Skaidra un dzestra būs nakts uz sestdienu - austrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies pat līdz +3...+7 grādiem, un dažviet uz augsnes gaidāmas arī salnas. Tomēr dienas laikā no rietumiem Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, vēji iegriezīsies no dienvidu puses, tādēļ gaisa temperatūra pēcpusdienā visā teritorijā paaugstināsies līdz +21...+26 grādiem.

Arī šoreiz vasarīgais siltums Latvijā nenoturēsies ilgi, jo jau naktī uz svētdienu mūsu valsts teritoriju šķērsos aukstā atmosfēras fronte - tā nesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss, bet vējš svētdien pakāpeniski iegriezīsies no rietumu, nākamās nedēļas gaitā pat ziemeļu puses, līdz ar to atkal būs vēsāks laiks - maksimālā temperatūra otrdien un trešdien gaidāma tikai +13...+19 grādu robežās.

Jaunnedēļ laika apstākļus pārsvarā noteiks anticiklons, tādēļ pieturēsies lielākoties sauss laiks.

Ūdens temperatūra piektdien no rīta Latgales upēs bija +13...+19, Vidzemes upēs +10...+16, Zemgales upēs +13...+17 un Kurzemes upēs +10...+17 grādu robežās, Latvijas ezeros +14...+17 grādu robežās.

Baltijas jūras piekrastē Ventspilī un Liepājā ūdens temperatūra bija +13...+14 grādi, savukārt Rīgas līcī Kurzemes piekrastē ūdens temperatūra bija zema - tikai +7...+8 grādi, jo pūš rietumu puses vēji, savukārt pretējā līča pusē, Salacgrīvā, ūdens bija pat +16 grādus silts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!