Foto: F64

Sestdien, 21. novembrī, iespējams spēcīgs vējš, kas vakarā jūras piekrastē sasniegs pat 25-26 metrus sekundē, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kurzemes piekrastē izsludināts oranžais brīdinājums, kas ir spēkā no 21. novembra pulksten 17 līdz 22. novembra pulksten 1 naktī.

Dienas vidū piekrastes rajonos dienvidrietumu, dienvidu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē, pēcpusdienā jūras un Vidzemes piekrastē līdz 20-23 metriem sekundē, bet vakarā jūras piekrastē vēja brāzmas sasniegs pat 25-26 metrus sekundē.

Vidzemes piekrastē, izņemot Jūrmalu un Rīgu, ir izsludināts zemāka līmeņa brīdinājums – dzeltenais brīdinājums. Tas ir spēkā no sestdienas pulksten 18 līdz svētdienas pulksten 5 rītā.

Iekšzemē vējš pastiprināsies vakarā – daudzviet Latvijā brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē.

No rīta un priekšpusdienā būs daļēji mākoņains un vietām gaidāmi īslaicīgi nokrišņi – lietus, slapjš sniegs, bet dienas vidū, sākot ar rietumiem, mākoņu daudzums palielināsies un teritoriju sasniegs jauna nokrišņu zona, kas virzīsies pāri Latvijai.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +4...+8 grādi, austrumu rajonos +2...+4 grādi.

Rīgā dienā būs mainīgs mākoņu daudzums un vakarā galvaspilsētu sasniegs nokrišņu zona. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +4...+5 grādu atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!