Foto: LETA
Nedēļas noslēdzošā diena būs vēsa un augsta spiediena atzara ietekmē saule mīsies ar mākoņiem un vēl tikai no rīta vietām austrumos gaidāms neliels lietus, iespējams, slapjš sniegs, ziņo LVĢMC.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +5 +10 grādu robežās, bet austrumu rajonos diena nebūs siltāka par +3 +5 grādiem.

Rīgā dienā mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7 +9 grādiem.

Pirmās sniegpārslas svētdienas rītā manītas arī Mālpils pusē, ziņo LETA.

Saskaņā ar meteoroloģiskā radara datiem no Rīgas jūras līča nākoši mākoņi svētdienas rītā nelielus nokrišņus vēl izraisa vietām valsts centrālajā daļā, galvenokārt Rīgas tuvumā. Arī no šiem mākoņiem iespējama snigšana, vēsta aģentūra LETA.

Pirmās ziņas par iespējamu slapju sniegu no iedzīvotājiem tika saņemtas pirmdienas, 18. oktobra, vakarā Rīgas apkārtnē.

Jau ziņots, ka pēdējos gados pirmais sniegs Latvijā reģistrēts galvenokārt oktobrī, dažkārt jau septembra beigās, savukārt 2011. gadā pirmais sniegs bija tikai 12. novembrī. Pagājušajā gadā pirmās sniegpārslas tika manītas 18. oktobrī Latgalē, bet 19. oktobra rītā daudzviet Vidzemē zemi pārklāja sniegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!