Foto: LETA
Tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs sausāks un vēsāks gaiss, līdz ar to būs maz nokrišņu, bieži spīdēs saule un gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles, kas vairākās slēpošanas trasēs ļaus pūst sniegu, prognozē "Global Forecast System".

Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamnedēļ Vidzemē un Latgalē gaidāms pietiekami auksts laiks, lai varētu mēģināt atvērt pirmās slēpošanas trases. Iespējams, gaisa temperatūra visu diennakti būs zem nulles, dažās naktīs sals var sasniegt -10 grādu.

Šosestdien, 21. novembrī, gaisa temperatūra vēl pakāpsies līdz +3..+6 grādiem, saule mīsies ar mākoņiem, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra jau noslīdēs līdz -2..-7 grādiem, vietām iespējama migla un sarma; dienā vairs nekļūs siltāks par -1..+3 grādiem, vien dažviet piekrastē gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka. Arī svētdiena paies pārsvarā bez nokrišņiem, pūtīs lēns vējš.

Nākamnedēļ daļā Latvijas var izveidoties neliela sniega sega, vairāk nokrišņu gaidāms Kurzemē.

Ilgtermiņa prognozes gan neliecina par ziemas nostabilizēšanos - novembra beigās vai decembra sākumā, visticamāk, atgriezīsies siltāks laiks, lietus un brāzmains vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!