Foto: LETA
Agrā sestdienas pēcpusdienā Kurzemes rietumu piekrastē sākusies vētra, jūrā plosījās ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz pat 35 metriem sekundē (m/s). Stipro vēju zona virzījās tālāk uz austrumiem, sasniedzot Rīgu, bet Latvijas Rietumu daļā pievakarē vējš savu spēku pakāpeniski zaudē.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka plkst. 18 Rīgā vējš pūta ar ātrumu 20 m/s, bet Daugavgrīvā vēja ātrums bija sasniedzis 23 m/s. Jelgavā vēja ātrums bija ap 28 metriem sekundē.

Arī Bauskā vēja ātrums bija 18 m/s, Dobelē - 21 m/s.

Visspēcīgākais vējš plkst.18 šodien bija Kurzemē, tomēr vētra pamazām sāk zaudēt spēku. Liepājā vēja ātrums vakarā bija vairs 19 m/s, bet tās ostā - 25 m/s. Ventspilī vēja ātrums bija 23 m/s.

Gotlandes ziemeļu piekrastē dienas pirmajā pusē ziemeļrietumu vējš pastiprinājās līdz 25 m/s, brāzmās sasniedzot 35 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir stipra vētra.Divos pēcpusdienā Liepājā un Ventspilī vēja ātrums brāzmās sasniedza 30 m/s. Vējš Kurzemē sāks pierimt sestdienas vakarā, prognozē sinoptiķi.

Tika vēstīts, ka Kurzemes rietumu piekrastē, tajā skaitā Liepājā un Ventspilī, stiprākais vējš gaidāms no plkst.13 līdz 18, kad ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs aptuveni 30 m/s.

Citviet valsts rietumu un centrālajā daļā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, tā ātrums brāzmās sasniegs 21-27 m/s. Austrumlatvijā stiprākais vējš gaidāms vakarā un tuvākās nakts pirmajā pusē, valsts ziemeļaustrumu novados vēja ātrums brāzmās nepārsniegs 20 m/s.

Vakarpusē daudzviet Latvijā snigs un puteņos, apledos ceļi. Gaisa temperatūra būs -1..+3 grādi.

Rīgā ziemeļrietumu vēja iegriešanās tika gaidīta ap četriem pēcpusdienā. Tā ātrums brāzmās vakarā tika prognozēts 25-27 m/s, naktī uz svētdienu vējš pierims. Gaidāms arī slapjš sniegs un sniegputenis, gaisa temperatūra būs 0..+1 grāds.

Vējš Kurzemē lauž kokus un pārrauj elektrolīnijas. Īsi pēc diviem dienā elektroapgāde bija pārtraukta pāris tūkstošiem mājsaimniecību, liecina dati no akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartes.

Dienas otrajā pusē vētra bez elektrības bija atstājusi 10 000 mājsaimniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!