Foto: LETA
Ziemassvētku vakarā un naktī uz 25.decembri Latvijā vēl gaidāms gan lietus, gan sniegs, bet jau Pirmajos Ziemassvētkos gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles un daudzviet īslaicīgi snigs un puteņos, vairs nelīs, prognozē "Global Forecast System".

24.-25.decembrī Latviju šķērsos ciklons, aiz kura ieplūdīs vēss gaiss. Pirmajā brīvdienā gaisa temperatūra vēl pakāpsies līdz +1..+6 grādiem, dienas laikā nokrišņu būs maz, pūtīs neliels dienvidrietumu vējš.

Svētku vakarā un naktī palaikam līs un snigs, bet jau Ziemassvētku rītā tikai snigs, vairs nelīs. Tā kā pūtīs brāzmains ziemeļrietumu vējš, vietām arī putinās. Sniega mākoņi neskars visu valsti, tie galvenokārt nāks no jūras, lokāli atnesot stipru snigšanu, kamēr citviet nesnigs nemaz un uzspīdēs saule.

Ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās 25.decembrī pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē. Arī Rīgā vēja brāzmu spēks var sasniegt 20 metru sekundē, brīžiem snigs.

Gaisa temperatūra 25.decembra pēcpusdienā noslīdēs līdz 0..-5 grādiem, naktī uz 26.decembri Austrumlatvijā sals sasniegs -10 grādu. Otrajos Ziemassvētkos vietām īslaicīgi snigs.

Neliels sals gaidāms arī turpmākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!