Foto: Reuters/Scanpix

Reti kad tiek slēpts, ka starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija ir homoseksuālu cilvēku pulcēšanās vieta, un neoficiāli šis konkurss pat tiek dēvēts par "Pasaules geju čempionātu".

Uz skatuves redzami glamūrīgi, manierīgi vīrieši, kuri dzied "saldās" balstiņās un nekautrējas savas jūtas izrādīt uz skatuves un aizkulisēs, savukārt geju un lesbiešu organizācijas ik gadu veic dažādas akcijas, lai atbalstītu savējos.

Šī gada Eirovīzijas konkurss Diseldorfā ir noslēdzies ar azerbaidžāņu uzvaru, un drīz vien pēc konkursa ārvalstu eksperti apkopojuši piecu jaukāko aizvadītās Eirovīzijas geju topu.

Tim Schou (Dānija)

Kā grupas A Friend in London solists Tims klausītāju ausis priecēja ar dziesmu New Tommorow, bet īpaši vērīgākie geji viņā saskatīja apbrīnojamu līdzību ar Holivudas aktieri Džaredu Lēto. Tims nekad nav slēpis savu seksuālo orientāciju, un Eirovīzijas ballītēs publiski skūpstījās ar savu melnādaino partneri. Rezultātā ar 134 punktiem dāņu grupa A Friend in London ierindojās piektajā vietā.

Eric Saade (Zviedrija)

Lai gan 20 gadus vecais zviedru puisis dzimtenē it kā draudzējas ar dziedātāju Molliju Sandenu, Eirovīzijā viņš bija viens no geju pasākumu pirmrindniekiem. Aizkulisēs pat baumoja, ka Eriku atbalstīt vēlējies pats Filips Kirkorovs, kuram ļoti esot iepatikusies Erika balss. Par Erika izpildīto dziesmu Popular finālā tika atdotas 185 balsis, un rezultātā viņš palika trešajā vietā.

Loukas Giorkas (Grieķija)

Kārtējais jaunietis, kurš pasauli sācis iekarot ar dalību televīzijas talantu šovos, Lukass gan nekad oficiāli nav atzinis savu homoseksuālo orientāciju, tomēr gejiem viņš ārkārtīgi patīk un arī viņa paša izturēšanās nav viennozīmīga. Par Lukasa izpildīto dziesmu Watch My Dance tika nodotas 120 balsis, un finālā viņš ierindojās septītajā vietā.

Glen Vella (Malta)

Liellūpainais brunets Glens ar savu dziesmu One Life nespēja iekļūt finālā, savā pusfinālā palikdams 11. vietā, tomēr Eirovīzijas ballītēs viņš esot bijis viens no aktīvākajiem. Turklāt par vienu no smukākajiem Eirovīzijas dalībniekiem viņu atzinuši gan homoseksuāļi, gan sievietes, tā kā ir iespējams, ka puiša karjera vēl tikai ir sākumposmā.

Grupa "Blue" (Lielbritānija)

Puišu grupas Blue dalībnieki pirms Eirovīzijas bija viszināmākie šī konkursa dalībnieki, ar savām saldajām balsīm un koptajiem matiem iekarojot miljoniem geju sirdis visā pasaulē. Intervijās puiši nekad nav slēpuši, ka ir lieli draiskuļi, tomēr īsti geji viņi neesot - visiem četriem patīkot sekss ar jebkura dzimuma partneri. Tiesa, kvartetam šoreiz neveicās - par dziesmu I Can saņemot 100 balsis, grupa Blue ierindojās tikai 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!