Foto: F64

Piektdien, 27. aprīlī, LNT studijā Elijas ielā risinājās iknedēļas Okartes skatuves koncerts – šoreiz jaunie talanti izpildīja dziesmas no šova repertuāra direktora, pazīstamā dzejnieka Guntara Rača 1300 radīto dziesmu fonda.

Tā kā šova žūrijas priekšsēdētājs Račs šajā koncertā bija nolēmis būt tur, kur viņam vislabāk patīkot - pie perkusijām -, žūrijas pienākumus pildīja komponists Uldis Marhilēvičs, Rača kolēģe Elita Mīlgrāve un šova vokālais pedagogs Edgars Kramiņš.

Sacensību ceturtdaļfināla koncertā atklāja Toms Bokums ar tautā tik iemīļoto dziesmu Tikai tā, Mārtiņš Ruskis bija sagatavojis teatrālu priekšnesumu Līvu savulaik izpildītajai kompozīcijai Piedod man, bet Kašers, kurš šajā koncertā atrādīja arī jauno matu krāsu, kopā ar Sandiju Vīganti izpildīja Balto dziesmu.

Oskars Deigelis skatītāju simpātijas centās iekarot ar Nikolaja Puzikova hitu Dievs tevi mīl, bet Sabīne skatuvi "uzspridzināja" ar Lienes Candy vienu no populārākajām dziesmām Tev miera nav, par savu uzstāšanos no Mīlgrāves saņemot augstāko vērtējumu.

Marta Ritova izpildīja dziesmu Mīlas balāde, bet Sandija Vīgante uzstājās ar Dziesmu par laimi - meitenes priekšnesums gan žūrijas atzinību neguva, un no Kramiņa emocionālā blondīne saņēma zemāko atzīmi Okartes skatuves vēsturē - trīs balles.

Pēc Sandijas uz skatuves kāpa Buks, lai izpildītu savam rokera stiliņam tik atbilstošo Es karājos tavā bizē, par ko izpelnījās atzinīgus vārdus no žūrijas un saņēma trīs desmitniekus. Tāpat Račs pēc balsojuma beigām dziedošajam ugunsdzēsējam pasniedza īpašu dāvanu - ādas jaku, kas, kā paziņoja Račs, kopā ar Līviem ir piedzīvojusi ļoti daudz.

Kā pēdējais uz skatuves kāpa romantiskais liepājnieks Pujāts ar paša komponēto dziesmu Tāda ir dzīve - pēc priekšnesuma Marhilēvičs ieteica puisim meklēt savu komponistu un atrast sev atbilstošāko stilu, bet žūrijas kopvērtējumā Pujāts saņēma stabilu septiņnieku.

Žūrijas vērtējumā pēdējā vietā ierindojās Sandija ar 17 punktiem, bet pirmajā vietā ar 30 punktiem gozējās Buks, otrajā vietā ar 26 punktiem ierindojās Sabīne, bet trešo vietu ar 25 punktiem katrs dalīja Ruskis un Ritova.

Tiesa, skatītāju balsojums dalībnieku pozīcijas pamainīja - pirmo vietu Rača autorvakarā ieguva Marta Ritova, otrajā vietā ierindojās Buks, trešā palika Sabīne, ceturto vietu ieņēma Pujāts, piektajā vietā ierindojās Mārtiņš Ruskis, sestajā - Oskars Deigelis, bet par mata tiesu no sēdēšanas uz izbalsošanas uz strīpas izglābās Toms Bokums.

Divas pēdējās vietas ieņēma Sandija un Kašers - meitene neslēpa, ka Kašers uz līnijas visticamāk ir dēļ viņas, bet solīja, ka par spīti visām problēmām viņa turpinās darīt to, kas viņai visvairāk patīk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!