Foto: DELFI

Piektdienas, 11. maija, vakarā Rīgas Centrāltirgū noslēdzās LNT talantu šova Okartes skatuves otrā sezona – fināla koncertā uz skatuves kāpa septiņi dalībnieki, lai cīnītos par galveno balvu mūziklā Dzimuši mūzikai. Uzvaru tajā guva Mārtiņš Ruskis (attēlā).

Gatavošanās vērienīgajam koncertam, kuru apmeklēt varēja ikviens Okartes skatuves fans, sākās jau ceturtdienas vakarā, kad Nēģu ielas laukumā tika uzsākta lielās skatuves uzstādīšana, bet piektdienas vakarā tur jau pāris stundas pirms koncerta sākuma pulcējās bērnu un pusaudžu pulciņi, lai klātienē baudītu savu elku uzstāšanās.

Fināla sacensību atklāja Kašers ar dziesmu Everybody Needs Somebody to Love, kuru puisis veltīja visiem saviem atbalstītājiem.

Šovā par 'mazo ronēnu' mīļi dēvētais Mārtiņš Ruskis finālā skatītāju simpātijas centās iekarot ar dziesmu Valentine, bet par prieku tirgus laukumā kliedzošajām meitenēm viņš izpildīja arī fragmentu no dziesmas Love Me Tender.

Kā trešais uz fināla koncerta skatuves kāpa dziedošais ugunsdzēsējs Buks ar dziesmu Rockstar, bet ceturtais uzstājās Oskars Deigelis, kurš izšķirošajai cīņai bija izvēlējies dziesmu Neatlaid.

Sabīne, kura uzstājās ar piekto kārtas numuru, fināla koncertam izvēlējusies māsas komponētu dziesmu Tu man esi viss.

Marta Ritova fināla koncertā izpildīja dziesmu Ar tevi, kas jau iekarojusi Okartes skatuves fanu sirdis, bet sacensību noslēdza šarmantais liepājnieks Kristaps Pujāts, kurš skatītājiem izpildīja paša radītu kompozīciju Kā enģelis - to puisis veltīja savai mīļotajai meitenei Sabīnei Berezinai.

Žūrijas pienākumus fināla koncertā pildīja nopietni vīri – dzejnieks un šova repertuāra direktors Guntars Račs, vokālais pedagogs Edgars Kramiņš un LNT vadītājs Andrejs Ēķis, kurš visiem dalībniekiem šajā vakarā bija nolēmis piešķirt desmitniekus.

Apkopojot žūrijas locekļu vērtējumu, pirmajā vietā ierindojās Mārtiņš Ruskis, kurš bija saņēmis augstāko novērtējumu no visiem trim kungiem, otro vietu dalīja Sabīne, Marta un Pujāts, pa vidu turējās Buks, bet pēdējās vietas ieņēna Kašers un Oskars.

Skatītāju balsojums šajā kārtībā ieviesa tikai nelielas korekcijas - pēdējā vietā finālā ierindojās Kašers, sestajā vietā – Oskars Deigelis, sesto vietu ieņēma Oskars Deigelis, piektajā vietā skatītāji ierindoja Kristapu Pujātu, ceturtajā vietā – Buku, bet trešā palika Sabīne Berezina.

Superfinālā tikās Mārtiņš Ruskis un Marta Ritova, kuri šova laikā pat bija mēģinājuši izveidot attiecības, kas gan beidzās neveiksmīgi – Ruskis ceļu uz skatītāju sirdīm meklēja ar dziesmu Bed of Roses, bet Marta izpildīja dziedātājas Duffy dziesmu Mercy. 

Visu superfināla balsojuma laiku Ruskis bija krietni priekšā savai kolēģei - kad Mārtiņa saņemto balsu skaits bija pārsniedzis desmit tūkstošus, par Martu bija vien knapi pieci tūkstoši balsu, un Mārtiņam savu pārsvaru izdevās saglabāt, kas arī puisim nodrošināja uzvaru šova Okartes skatuve otrajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!