Foto: F64

Šovā Okartes skatuve iepazītajam grupas Zvaigžņu zagļi līderim Gintam Cālītim (attēlā) šovasar iet visai traki – nopietnu veselības problēmu dēļ viņš bija spiests uz pusotru mēnesi pārtraukt muzikālo darbību, bet nu atkal ir apņēmības pilns darboties.

"Tā kā pirms Okartes skatuvesbiju piedalījies Talantu fabrikā, jau zināju, kas gaidāms pēc šova. Okartē gāju ar mērķi parādīt savu mūziku, nevis lai vienkārši tirinātos kameru priekšā, un iecerētais man izdevās - no šova esmu guvis sadarbību ar Guntaru Raču, kā arī palaidis apritē savus gabalus," Sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Cālītis, kurš turpina darboties grupās Zvaigžņu zagļi un Linga.

Tiesa, talantīgā puiša centieniem šopavasar ceļā stājās nopietnas veselības problēmas, kuras mūziķis pat vairs negrib atcerēties.

"Priecājos, ka esmu dzīvs. Ārstēju trūci mugurā un esmu jau atsācis uzstāties koncertos, bet fizisku darbu darīt vēl nevaru. Ik dienas stundām vingroju, peldu - viss būs kārtībā," fanus, kas noraizējušies par Cālīša veselību, mierina mūziķis, atklājot, ka problēmas radījis viss kopā, tostarp arī slodze uz skatuves.

Slimības dēļ mākslinieks pusotru mēnesi bijis spiests gulēt mājās, un šajā laikā klusēt nācās arī Zvaigžņu zagļiem, kuri jau tā iepauzēja sakarā ar Martas Ritovas dalību šova otrajā sezonā. Pašlaik grupai pievienojies arī Didzis Bordo un Ronalds Briežkalns, un Zvaigžņu zagļi cer atkal atgriezties apritē.

"Grupa pašlaik strādā pie dziesmām un gaida piedāvājumus koncertēt - to skaits gan sarucis, bet Zvaigžņu zagļi būs! Lai gan attiecībā uz grupām pēdējā laikā dzirdu pesimistiskas prognozes, domāju, ka mums viss izdosies, jo esam cilvēki ar kopīgām interesēm mūzikā - tādi, kuriem prieks kopā uzstāties," uzskata Cālītis.

Viņš atzīst, ka pašlaik grupai bieži sanāk muzicēt tīri entuziasma vadītai - reizēm ar samaksu, kas tiek par koncertu, knapi sanāk nosegt ceļa izdevumus uz koncerta norises vietu, taču jaunie mākslinieki nesūdzas - muzicēšana viņiem sagādā prieku.

Lai arī Cālītis no visiem Okartes skatuves dalībniekiem vismazāk izceļas ar skaļiem izlēcieniem, tas nenozīmē, ka viņš būtu mazāk populārs par citiem - gluži otrādi - Cālītis popularitāti gūst tieši ar mūziku.

"Uzreiz pēc šova draugos statistika dienā bija mērāma simtos - es pat nofotografēju, jo skaitlis bija neticams. Nu jau interese vairs nav tik liela - palikuši tie fani, kuri patiešām interesējas par to, ko es daru mūzikā. Uz ceļa klāt neviens neskrien - popularitāte ir mazāka kā pēc Fabrikas," spriež talantīgais mūziķis.

Viņš smejoties atceras, ka pēc Fabrikas fani viņu vajājuši visos iespējamos veidos - kāds pat uz pretējās mājas sienas milzīgiem burtiem uzrakstījis veltījumu mūziķim, lai tas, atverot istabas logu, to uzreiz ieraudzītu. Protams, arī tagad neiztiek bez starpgadījumiem.

"Jaunas meitenes raksta: "Es tevi mīlu, tev mani arī jāmīl." Esmu pat saņēmis vēstules no puišiem, kuri atklātā tekstā piedāvā man sevi! Bet es taču nemaz tik zilā krāsā neizskatos," smejas Cālītis.

Viņš rakstītājiem vienmēr cenšas lojāli atbildēt, un pat tiem, kuri raksta ļaunuma pilnas vēstules, draudzīgi novēl veiksmi turpmākajā dzīvē. Savukārt katra atzinības pilna vēstulīte Cālīti ļoti priecē.

"Tas ir pats jaukākais - ja cilvēki novērtē manu mūziku," atzīst mākslinieks. Interesanti, ka viņa plānos neietilpst solo karjeras veidošana - talantīgais puisis turpinās muzicēt grupās, spēlējot taustiņus, basģitāru, ģitāru un izmantojot efektu pedāļus - šīs viņa spējas jau atzinīgi novērtējuši īstākie mūzikas gardēži, kā arī turpinās komponēt savā īpašajā stilā.

Video: Pavisam svaiga Cālīša dziesma Jo tu, kuru drīzumā iecerēts ierakstīt arī studijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!