Foto: DELFI

Vieni no LNT šova Latvijas Zelta talanti pirmajiem trim pusfinālistiem – ielu vingrotāji dvīņi Andrejs un Alberts Kozlovi no Ventspils jeb Stieņu supermeni (attēlā) - tālākiem priekšnesumiem gatavo īpaši bīstamus trikus un priecājas par meiteņu uzmanību, kuras tiem pēc šova nudien netrūkst.

"Kļūt par ielu vingrotājiem mūs iedvesmoja iepriekšējās šova sezonas uzvarētāji Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība, laikā, kad viņi vēl nebija tik populāri. Redzējām viņu uzstāšanos Ventspilī pirms apmēram gada un astoņiem mēnešiem, un sapratām, ka jāsāk trenēties arī pašiem," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Andrejs.

Ar treniņiem Talsu novadā dzīvojošie puiši ieinteresējuši daudzus vietējos - ielu vingrošanā spēkus izmēģina pat meitenes. "Spēka vingrojumus izdomājam paši, bet trikus atrodam portālā YouTube. Tagad, ziemā, apmeklējam svaru zāli, bet kā klāt vasara, ielu vingrošanā trenējamies septiņas dienas nedēļā.

Tas mums ir kļuvis par īstu hobiju, un arī ārēji šo gandrīz divu gadu laikā esam ļoti mainījušies, kļūstot daudz muskuļaināki," stāsta talantīgais vingrotājs. Ikdienā abi brāļi mācās Ventspilī, kā arī strādā.

"Brālis ir elektriķis, es - automehāniķis, un mēs taisām tādas haltūriņas," par ikdienu stāsta Andrejs. Puisi ļoti priecē tas, ka ielu vingrošana Latvijā sākusi savu uzvaras gājienu - arvien vairāk jauniešu izmanto iespēju sanākt kopā un bez maksas patrenēties, uzlabojot savu veselību un fizisko formu.

"Pirms diviem gadiem Latvijā ar to vispār nodarbojās retais, bet nu, sekojot Māra Šlēziņa piemēram, ielu vingrotāju saradies patiešām daudz, un tas ir ļoti labi! Mūsu dzīvesveids kopš sākām trenēties, ir kļuvis daudz veselīgāks, sporta stundās saņemam desmitniekus.

Iepriekš, kā jau daudzi jaunieši, tusējām un par veselīgu dzīvesveidu īpaši nedomājām, bet ielu vingrošana visu ir mainījusi," par sporta veida pozitīvajām pusēm stāsta Andrejs. Kā jau ikvienā sporta veidā, arī ielu vingrošanā neiztikt bez traumām. Par laimi, lūzumi un nopietnas traumas dvīņiem vingrojot nav bijušas, taču ir gadījušies pavisam traki numuri.

"Pilnā augumā griežoties ap stieni esmu aizlidojis pa gaisu! Tā var notikt, ja neizmanto roku saites, tāpēc tās noteikti vajag. Ir jau gadījušās traumas, bet kurš sports gan nav traumatisks?" nosmejas spēcīgais puisis.

Viņš atklāj, ka pēc priekšnesuma šovā Latvijas Zelta talanti abus ar brāli sākušas īpaši aplidot pretējā dzimuma pārstāves. "Nevaram atkauties no uzaicinājumiem uz randiņiem! Draugos man jau sakrājušās vairākas lapas ar meiteņu vēstulēm.

Vēl nevienam aicinājumam satikties neesmu piekritis, taču abi ar brāli esam brīvi puiši, tāpēc neko nevar zināt," nosmej Andrejs.

Taču pagaidām randiņiem nav laika - puišiem jau šopavasar sarunātas vairākas uzstāšanās Latvijas skolās, pie tam jāgatavojas šova pusfinālam. "Pusfinālā noteikti būs jauni triki, bet ja tiksim finālā, apsolu rādīt tādus trikus, kurus pašam bail izpildīt," sola ielu vingrotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!