Foto: DELFI

Šovā Latvijas Zelta talanti skandālu radījis jaunā līnijdejotāja Krišjāņa Bites priekšnesums. Lai gan pats Krišjānis uzskata, ka žūrijas loceklis, pazīstamais horeogrāfs Agris Daņiļēvičs (attēlā), sniedzot skarbo vērtējumu, tikai paņirgājies par dejotāja augumu, Daņiļēvičs no saviem vārdiem atkāpties netaisās un uzskata, ka zēnam pedagogi sabojājuši psihi.

"Izsakot savu viedokli tiešajā ēterā, es jau uzreiz atvainojos Krišjānim par skarbajiem vārdiem un savā viedoklī neko nedomāju mainīt. Vienīgi man šķiet, ka uz skatuves vajadzēja paaicināt Krišjāņa mammu un skolotāju - cilvēkus, kas savārījuši visu to zafti.

Šie cilvēki, palaižot Krišjāni uz Zelta Talantu skatuves, būtībā atstāja viņu uz sliedēm vilciena priekšā," savu viedokli sarunā ar DELFI Izklaide pauž Daņiļēvičs, kurš šova tiešraidē pat necentās slēpt savu sašutumu par zēna dejas manieri.

"Priekšnesums mani aizkaitināja! Pirmo reizi man bija tā, ka es to skatījos tikai ar lielu piespiešanos. Ja es atrastos mājās un to rādītu pa televizoru, es nekavējoties pārslēgtu kanālu, bet, tā kā biju darbā kā žūrijas loceklis, man bija jāskatās šīs šausmas.

Latvija ir pilna ar skolotājiem, kas cīnās par to, lai iesaistītu puišus dejošanā. Krišjāņa uzstāšanās bija nevis reklāma, bet antireklāma puišiem dejā. Es domāju, ka tēvi diez vai sūtīs savus dēlus uz dejošanu, redzot puisi, kas fliteriem apkrāvies ļogās pa skatuvi.

Puisim ir 14 gadu, kas nozīmē, ka viņš vairs nav mazs zēns - pēc gada vai vēlākais diviem viņam būs jādejo kā vīrietim, taču ceļš, kuru viņš iet, stingri nav vīrišķīgs, bet es esmu par vīriešiem uz skatuves. Meitene var dejot sievišķīgā manierē, taču puišiem dejā jādemonstrē dabas dotā vīrišķība," uzskata pazīstamais horeogrāfs. Viņš secina, ka jauno dejotāju sabojājuši skolotāji.

"Tās nav paša puiša, bet gan viņa pedagogu kļūdas. Nabaga Krišjānim jau ir pamatīgi sačakarēta psihe, jo viņam apkārt netrūkst dūdotāju, kas visu laiku stāsta, cik viņš ģeniāls un kāds viņš čempions. Un kas tas tāds Daņiļēvičs tad tagad būtu, lai atļautos aizrādīt čempionam?" ironizē deju skolotājs.

Viņam esot patiesi žēl, ka Krišjānim blakus nav labu cilvēku, kuri atklāti norādītu uz dejotāja kļūdām un dotu padomus, nevis tikai dūdotu austiņā, ka viss ir labi. Pazīstamais horeogrāfs uzskata, ka Krišjānī ir dejotāja potenciāls, taču, lai zēna nākotne nebūtu sabojāta, jārīkojas ātri.

"Viņu var glābt - jānomaina vide. Jāsāk ar to, ka tiek nomainīta zēna deju skolotāja un viņš sāk vairāk pievērsties fiziskiem spēka vingrinājumiem, līdzīgi, kā es jau teicu par to pastrādāšanu ar lāpstu.

Ir pēdējais laiks kaut ko darīt šī zēna labā! Ja viņš atnāktu mācīties pie manis, es labprāt ar viņu strādātu, un četru, piecu gadu laikā no Krišjāņa varētu sanākt ļoti labs dejotājs. Arī līnijdejas puisis var dejot - kāpēc ne?

Potenciāls viņā ir, bet - to pateiks jebkurš profesionālis - kā 14 gadu vecumā var dejot ar izgāztu punci un atpakaļ atšautu cukurdupsīti? Protams, ir atsevišķi iestādījumi, uz kuriem var sūtīt šādā stilā dejojošus puišus, tomēr es esmu par vīrišķību," teic Daņiļēvičš.

Daņiļēviča viedoklis šovā Latvijas Zelta talanti allaž ir tiešs un skatītājiem interesants, un pazīstamais horeogrāfs atzīst, ka pašam esot ļoti aizraujoši sēdēt pie žūrijas galda, lai gan reizēm viņš neizprotot skatītāju balsojumu.

"Lielu neizpratni manī radīja tas, ka pusfinālā iebalsots netika ģitārists Kārlis, kurš, manuprāt, bija vienīgais īstais talants otrajā raidījumā, tāpat kā pirmajā vienīgais talants bija koklētājs Ansis. Savukārt Valmieras karsējmeitenēm zvaigzni iedevu avansā un ne mirkli neticēju, ka viņas iekļūs finālā. Skatītāju balsošanas principi reizēm ir neizprotami," par šovu spriež žūrijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!