Foto: AP/Scanpix/LETA

Madonna sestdien, 4. maijā, ar grandiozu bezmaksas koncertu Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē noslēdza savu "Celebration" pasaules turneju, okeāna krastā sapulcinot aptuveni 1,6 miljonus interesentu, vēsta "Reuters".

Cilvēku bijis tik daudz, ka ļaudis pulcējās ne tikai Brazīlijas slavenākās pludmales smiltīs, bet arī okeāna krasta bulvāros un vēl tuvāko Riodežaneiro pilsētas kvartālu ielās. Daļa no kvēlākajiem dziedātājas faniem bija ieradušies jau vairākas dienas iepriekš, lai pludmalē ieņemtu labākās vietas. Citi labākam skatam bija noenkurojuši piekrastē peldlīdzekļus vai noīrējuši dzīvokļus un viesnīcu numuriņus ar skatu uz okeānu un koncerta norises vietu.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirms koncerta gaisa temperatūra pārsniegusi 30 grādus pēc Celsija un ugunsdzēsēji pāri pūļiem smidzinājuši ūdeni, lai atvēsinātu fanus. Dalīts arī bezmaksas ūdens.

Iestājoties vakaram, temperatūra nokritusies vien par dažiem grādiem, kas gan nav liedzis 65 gadus vecajai popmūzikas karalienei vairāk nekā divas stundas izpildīt savus spilgtākos hitus. Koncerts ar vietējo sambas skolu un slavenāko izpildītāju piedalīšanos noslēdza viņas kopš rudens ilgušo pasaules turneju.

Foto: AP/Scanpix/LETA

"Rio, šeit mēs esam, skaistākajā vietā pasaulē, ar okeānu, kalniem, ar Jēzu," Madonna sacīja publikai, atsaucoties uz pilsētas milzīgo Kristus Pestītāja statuju kalna virsotnē, "maģiski!"

Drošību uzraudzīja vairāk nekā 3000 policistu. Riodežaneiro štata un pilsētas pašvaldības paziņoja, ka koncerta rīkošanai iztērējušas 20 miljonus reālu (3,7 miljonus eiro), bet pārējo daļu finansēja privātie sponsori. Iestādes lēš, ka koncerts Rio ekonomikai varētu ienest ap 300 miljonus reālu (55 miljoniem eiro).

Iepriekš fanu miljonus Kapakabanas pludmalēs sapulcinājuši arī rokrupa "Rolling Stones" un Rods Stjuarts. Stjuarta 1994. gadā notikušais koncerts tiek lēsts arī kā visu laiku apmeklētākais pasaulē. To klātienē bija ieradušies vērot vairāk nekā četri miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!