Foto: X/@Gromuls

Kā jau katru gadu, arī šogad "Supernovas" pusfināls sacēla ņemtni sociālajos medijos. Lielākā viedokļu un joku dažādība kā allaž bija lasāma platformā "X". Tur viedokļu netrūka! Ko tad sestdienas vakarā runāja dīvāna eksperti jeb visu zinošā tauta pie TV ekrāniem?

Atraktīvais jokplēsis Rihards Gromuls neatlaidīgi centās izteikt savu viedokli par daudziem dalībniekiem. Arī par Donu, kurš, protams, mūzikas jomā ir viens no atpazīstamākajiem un pieredzējušākajiem, bet "Supernovā" startēja otro reizi.

Daudziem jau ir skaidrs, ka uzvarētājs būs Dons. Sak, tad kāda vispār jēga organizēt "Supernovu"?

Dažus uztrauc bezjēdzīgi iztērētā nauda šim atlases konkursam, jo viss jau tāpat esot skaidrs.

Lai arī daudzi jau pasludinājuši Donu par uzvarētāju, mēs tomēr varot gaidīt arī pārsteiguma momentu. Kā 2014. gadā, kad visi prognozēja Dona uzvaru, taču viņu pārspēja "Aarzemnieki" ar dziesmu "Cep, cep kūku".

Ne viss atbalsts nosveras Dona un viņa dziesmas "Hollow" pusē. Kāds ļoti augstu vērtē Katrīnu Gupalo un viņas dziesmu par kaķiem, saucot to par piemīlīgu un apburošu. Taču daži iesmēja par Gupalo "kaķīgajām" kustībām aiz klavierēm.

Rihards Gromuls atļāvās pasmaidīt arī par Edvardu Strazdiņu, kurš esot ļoti līdzīgs Eduardam Vīzlijam no filmas "Harijs Poters".

Par grupu "Papīra lidmašīnas" viņu jauneklīgā un atraktīvā priekšnesuma dēļ dažs labs izteicās, ka tas drīzāk piestāvētu raidījuma "Gudrs vēl gudrāks" beigu priekšnesumam.

Dīvāna eksperti vērtēja arī apģērba izvēli, jo izpildītāja "Ecto" stils ir savdabīgs. Viņam mugurā bija līdz galam nesašūts tērps, taču par gaumi nedrīkst strīdēties.

Par finālā neiekļuvušo grupu dziesmām un to nosaukumiem komentāru netrūka. Kādu sajūsmināja grupas "Jar of Kings" pašu komentārs par izvēlēto nosaukumu, proti, tas vairāk domāts, kā "urna ar karaļa pelniem", bet ne burka.

Kāds pat čakli pastrādājis un mākslīgajam intelektam pavaicājis viedokli par vakcinēšanos pret Covid-19, jo Agnese Rakovska pirms priekšnesuma slavēja jaunākās tehnoloģijas, taču pati zināma kā sazvērestības teoriju izplatītāja. Viņa, piemēram, asi iestājās pret 5G internetu. Rakovska arīdzan bija viena no tā dēvētā "antivakseru" flanga.

Iesmiets tika arī par raidījuma vadītājiem. Laura Reinika tumšais iedegums ļoti izcēlās uz viņa kolēģes Ketijas Šēnbergas fona.

Konkursa laikā Reiniks arīdzan bieži komentēja angliski, lai skatītājiem ārzemēs būtu vieglāk uztverams raidījums. Dažiem viņa angļu valodas prasmes izraisa sajūsmu.

Skatītājus māca ziņkārība arī par Markusa Rivas nosūtīto dziesmu "Supernovai". Kā gan tā nekur netika? Kas tas par sarīkojumu bez Rivas? Dīvāneksperti lielāko daļu no šā pusfināla dziesmām atzīst par sliktām esam, izņemot, protams, Donu.

Komentāru netrūka arī par "Supernovas" nākotni. Daži piedāvā citādāku konkursa norises kārtību, taču citi jau atlasījuši kandidātus nākamajam pārstāvim "Eirovīzijā".

Pusfināla otrās vietas ieguvēji sagādājuši kvalitatīvu priekšnesumu, kas daudzuprāt arī būtu uzvaras cienīgs un pelnījis braukt uz "Eirovīziju".

Lūk, vēl kāds visai skarbs komentārs par 2024. gada "Supernovas" pusfinālu: esot vienkārši klases vakars...

Rūdītais "Eirovīzijas" eksperts Edgars Bāliņš par stilīgāko vakara zvaigzni tomēr atzina reklāmā manīto vīrieti, kuram mugurā leģendārā seriāla "Beverly Hills 90210" krekls. Pusfināla dalībnieku stils no Bāliņa puses palika nenovērtēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!