Foto: LTV/Publicitātes foto

Sestdienas vakarā Latvijas Televīzijā izskanējis dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā noskaidroti 10 skaņdarbi, kas sacentīsies finālā par iespēju Latviju pārstāvēt lielajā "Eirovīzijā". "Supernovas" pusfinālā no 15 skaņdarbiem tika "atsijāti" desmit.

Šogad "Supernovai" tika pieteikti 108 skaņdarbi. Žūrija izvēlējās 15 dziesmas ar lielāko potenciālu, bet TV skatītāji pusfinālā par tām teica savu verdiktu. Summējot žūrijas un balsotāju viedokli, piecas dziesmas no tālākas sacensības izstājās.

Finālā iekļuva šādas kompozīcijas:

"Funkinbiz" – "Na Chystu Vodu";

Alekss Silvers – "For the Show";

"Vēstulēs" – "Kur?";

"Papīra lidmašīnas" – "Mind Breaker";

Avéi – "Mine";

St Levića – "Tick Tock";

Dons – "Hollow";

Ecto – "Outsider";

Katrīna Gupalo – "The Cat's Song";

Edvards Strazdiņš – "Rock n' Roll Supernova".

Finālā neiekļuva šādas dziesmas: Agnese Rakovska ar dziesmu "AI", grupa "B/H" ar skaņdarbu "Amsterdam", apvienība "Jar of Kings" ar "Wildfire", Patrīcija Spale, kura izpildīja "Heaven's Raining Down on Me", unSasha Sil ar dziesmu "Love is a Language".

Par visām desmit finālā iekļuvušajām dziesmām atkal varēs balsot nākamsestdien, 10. februārī. Tad arī noskaidrosies, kas Latviju pārstāvēs lielajā "Eirovīzijā". Rezultātu noteiks gan skatītāju balsojums, gan žūrijas vērtējums. Žūrijas sastāvu LTV ierasti atklāj jau pēc tam, kad aizvadīts lielais konkurss.

Tiesa, rūdīti "Eirovīzijas" fani un pazinēji šogad ir vienisprātis – intriga izpaliek, jo tauta, visticamāk, uz Malmi izvēlēsies sūtīt nopelniem bagāto skatuves mākslinieku Donu ar dziesmu "Hollow", un žūrijai lielu iebildumu nebūs.

"Supernovas" pusfinālu arī šogad LTV studijā vadīja Lauris Reiniks un Ketija Šēnberga. Visas pusfināla dziesmas vari noklausīties šeit.

"Delfi" jau vēstīja, ka 30. janvārī notikušajā izlozē par uzstāšanās kārtību "Eirovīzijā" Latvija ielozēta otrā pusfināla otrajā daļā, kas nozīmē, ka mūsējie startēs 9. maijā. Vairāk par to, ar kādām valstīm nāksies konkurēt, lasi šeit.

Lielais "Eirovīzijas" fināls gaidāms 11. maijā Malmē, Zviedrijā. "Eirovīzija" šogad notiks jau 68. reizi. Latvija lielajam finālam nav kvalificējusies pēdējās sešas dalības reizes, pēdējoreiz no pusfināla spējām izkļūt 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!