Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kolorītā hiphopa māksliniece Nikija Mināža sestdienas vakarā aizturēta Šipolas lidostā Amsterdamā. Viņa aizvesta uz policijas iecirkni, apsūdzēta "vieglo narkotiku eksportēšanā"; mūziķei piemērots 350 eiro liels sods un viņa palaista vaļā, ziņo CNN. Tās pašas dienas vakarā bija paredzēts Mināžas koncerts Lielbritānijā, bet notikušā dēļ pasākums atcelts. Tiesa, ļoti novēloti, – Mančestras arēna jau bija pilna ar viņas faniem.

Apmēram 20 000 fanu gaidīja Mināžu "Co-up Live" arēnā Mančestrā, bet māksliniece uz skatuves tā arī neparādījās. Koncertam bija jāsākas pulksten 21, bet tajā laikā lidmašīna ar Mināžu vēl atradās lidostā Amsterdamā. Fani sarūgtināti un sapīkuši pameta arēnu, pārmetot koncerta rīkotājiem, ka tie savlaicīgi neinformēja publiku, ka koncerta nebūs.

Māksliniece Amsterdamā tikusi aizturēta aizdomās par, iespējams, marihuānas pārvadāšanu. Medijos nonākušajā pašas dziedātājas uzņemtajā video redzams, ka Mināžu lidostā uzrunā policijas amatpersonas, lūdzot viņu iekāpt policijas busiņā. Pēc īsas sarunas Mināža saka: "Es nenēsāju narkotikas". Policija lūdza viņu pārtraukt filmēšanu.

Vēlāk Mināža atbrīvota no iecirkņa un varēja turpināt ceļu, taču bijis jau par vēlu – koncerts Mančestrā nevarēja notikt.

Svētdienas rītā repere atvainojusies faniem. Sestdien nenotikušais koncerts pārcelts uz 30. maiju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!