Foto: Privātais arhīvs

Leģendārā dziesmuspēle "Tobāgo!" Jura Kalniņa režijā šovasar atkal apceļo Latviju, taču aktieru sastāvā notikušas izmaiņas – Hansena tēlā vairs nav redzams Andris Bērziņš, bet gan Edgars Pujāts. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", profesionāļi atteikušies sadarboties ar Bērziņu, jo vairs neesot izturamas viņa kundzes Ineses izdarības.

Bērziņa laulātā draudzene Inese esot gluži kā barjera produktīvai sadarbībai ar aktieri – viņa viņam esot gan aģente, gan menedžere, gan režisore, kostīmu māksliniece, ģērbēja un pat miesassargs. Inese nosakot katru Bērziņa soli, žurnālam anonīmi stāsta kāds aizkulišu zinātājs. Bērziņš esot totālā kundzes kontrolē, viņa brauc līdzi visur un uzrauga itin visu. Žurnāls lēš, ka tādējādi aktieris tiekot sargāts, "lai, pasarg Dievs, kādas citas sievietes skatiens netrāpītu".

Inese esot aizdomu pilna dāma un īpaši kategoriski iestājusies pret režisora ieplānotajām mutēšanās ainām "Tobāgo!" izrādē. "Un Bērziņš bez mazākās pretošanās klausa visām sievas norādēm! Pie viņas ir Bērziņa telefons, viņš velk tikai to, ko sieva liek; viņš ir pilnīgā dzīvesbiedres pakļautībā," analizē kāds no radošās komandas. Kolēģi spriež, ka mākslinieks varētu būt "apstrādāts" – noburts vai nohipnotizēts.

Un tas vēl nav viss – komandā piedzīvots, ka Ineses greizsirdības dēļ cietusi aktrise Madara Botmane, kas izrādē atveido Hansena mīļoto, krogusmeitu Liliju. Reiz izrādē Ventspilī Bērziņa kundze Botmani gandrīz iegrūdusi kanālā pie promenādes. Šo atgadījumu apstiprina arī pati aktrise, taču nevēlas sīkāk komentēt, lai nekaitētu Bērziņa ģimenes reputācijai. Botmane ir priecīga šobrīd saspēlēties ar Edgaru Pujātu.

Bērziņš pats gan noraida viņa sievas virzienā veltītos pārmetumus. Uz "Kas Jauns" jautājumiem saņemtas rakstiskas atbildes, un nav zināms, vai tas ir Bērziņa, vai Ineses Gūtmanes komentārs. Atbildē pausts, ka "Tobāgo!" komandā dažas prīmas vērpjot intrigas, tāpēc grūti strādāt. Turklāt Bērziņu neapmierinot honorārs, jo jāņem vērā arī degvielas cenas un daudzās stundas, kas pavadītas ceļā šīs izrādes kontekstā.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 11. jūnija numurā!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!