Foto: Mango

Grupas Triānas parks soliste Agnese Rakovska (attēlā) šobrīd strādā par pārdevēju un konsultanti tirdzniecības centrā Domina, kur showroom veikalā tirgo latviešu dizaineru darināto apģērbu, bet piektdien dziedātāja Banku augstskolā aizstāvēs bakalaura darbu.

Rakovska par pārdevēju - konsultanti strādā jau trīs dienas, un viņai piepalīdz arī draugs Edgars Viļums (Triānas parka bundzinieks). Jaunatvērtajā veikalā, kas pagaidām darbojas pārbaudes režīmā, var iegādāties Latvijā talantīgu dizaineru - Indras Miklāvas, Arta Štamgūta, Vitas Radziņas, Elīzas Ceskes, Agneses Narņickas, Daces Krieviņas-Bahmanes, Milas-Ludmilas Kruglikas, Danas Ivanovas, Ingas Tauriņas, Martas Točas, Ingas Šulces, Ievas Janelsiņas, Lienes Subatiņas - darinātos tērpus. Ja cilvēku atsaucība pēc latviešu dizaineru tērpiem būs liela, tad veikals darbosies pastāvīgi.

Vaicājot, cik šajās dienās Rakovska paguvusi pārodot drēbes un kādi ir ienākumi, viņa atklāj, ka informācija ir konfidenciāla, bet pāris tūkstoši jau pilda jaunatvērtā veikala kasi. „Tieši tagad, kad ir tā stulbā krīze, ir svarīgi atbalstīt vietējos māksliniekus, kas radījuši Made in Latvija produkciju. Turklāt apģērbi ir oriģināli, tikai vienā eksemplārā. Nebūs situāciju, ka tieši tādā pat kleitā kāds nāks pretī pa ielu,” stāsta Rakovska.

Ideja par šādu veikalu pieder tērpu māksliniecēm Agnesei Narņickai un Elīzai Ceskei. Kā zināms, tieši Narņicka ir darinājusi grupas Triānas parks spilgtos skatuves tērpus.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Rakovska stāsta, ka pārdevējas prasmes jau apguvusi pirms pāris gadiem, kad, pelnot naudu studijām, viņa strādājusi par pārdevēju apavu veikalā NS Kings, kā arī veikusi apkopējas pienākumus. Rakovska atklāj, ka viņa ļoti viegli iejusties pārdevējas ampluā, jo sen interesējas par modīgām lietām.

Pirms četriem gadiem dziedātāja pēc vidusskolas beigšanas izvēlējās studēt Banku augstskolā, kur studē par grāmatvedi. „Šovasar jāpabeidz skola. Pie recenzenta jau esmu saņēmusi astoņas balles par bakalaura darbu,” mazliet uztraukusies par gaidāmo bakalaura darba aizstāvēšanu ir Rakovska. Tiesa gan, savu grāmatvedes diplomu dziedātāja tuvākajā laikā nedomā izmantot un strādāt šajā amatā neplāno.

Šovasar Triānas parks muzicēs Latvijas pilsētu svētkos, kā arī lielos mūzikas festivālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!