Foto: AFI

Dziedātāja un daudzu mūziķu bekvokāliste Vanilla jeb Marta Kukarane (attēlā) uzaicināta par grupas Finx solisti, bet līdzšinējā vokāliste, LNT seriāla Mīli mani mūžam tituldziesmas Atļauj man izpildītāja Gunita Ozola, aizgājusi no grupas.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Vanilla atklāj, ka bijusi patīkami pārsteigta, kad viņai piezvanījuši grupas Finx puiši un aicinājuši pievienoties sastāvam. Vanillai vajadzējis divu nedēļu laikā apgūt grupas repertuāru, jo strauji tuvojies grupas koncerts. "Tas man nesagādāja grūtības, jo zinu, ka mūziķiem repertuāru dažreiz gadās apgūt krietni īsākā laika posmā. Turklāt dažas Finx dziesmas jau zināju," stāsta Vanilla.

Jaunā grupas soliste nav iedziļinājusies, kāpēc no Finx aizgājusi iepriekšējā vokāliste Gunita Ozola. "Es nezinu, kādi bija viņas aiziešanas iemesli un motivācija," atzīst Vanilla, kura grupas Finx sastāvā debitēja plašākai publikai šī gada 19. septembrī. "Tagad mums notiek mēģinājumi, lai es pilnībā apgūtu grupas repertuāru," viņa skaidro.

Vanilla priecājas, ka ar grupas puišiem izdevies nodibināt labas attiecības. "Īstenībā ar viņiem ir viegli. Man patīk, ka viņi ir pieauguši un nobrieduši vīrieši. Viņiem ir ģimenes un bērni - tas nozīmē, ka viņiem ir atbildības sajūta, cita motivācija un stabilitāte. Viņu plānos neietilpst pasaules iekarošana, bet grupa Finx ir viņu sirdslieta. Viņi rada mūziku no sirds, nav kaprīzi," savus novērojumus pauž Vanilla.

Dziedātāja Vanilla savulaik dziedājusi arī dažādās meiteņu grupās - VIA Meitenes, kuras sastāvā bija Rūta Reinika, Zane Ozola, Līga Ozola, Erita Karlsone, Linda Kalniņa, kā arī grupā Déjà vu, kurā muzicēja Rūta Reinika un Annija Putniņa.

"Ar meitenēm ir sarežģīti. Ir grūti saglabāt kolektīvu, kurā ir vairāki cilvēki. Man tas bija grūti, jo citas meitenes apprecējās, viņām izveidojās ģimene, citas savukārt sāka domāt par solo karjeru. Svarīgi, ka mums nebija arī savu dziesmu, jo mēs pašas nerakstījām ne mūziku, ne vārdus. Tas bija mīnuss, ka grupai nav sava repertuāra," pārdomās dalās Vanilla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!