Foto: Mango
Ventspils mērs Aivars Lembergs (attēlā) priecājas, ka Latvijas mūzikas dzīvē svarīgi pasākumi notiek tieši Ventspilī. Lai arī SEB "Muzikālās bankas" izdevumi šoreiz tika samazināti, Lembergs atklāj, ka tas pasākuma krāšņumu un profesionalitāti nav mazinājis.

"Jā, visu estrādes mūzikas eliti jau kuro gadu uzņemam Ventspilī," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Aivars Lembergs. Lai arī Ventspils mērs nav lietas kursā par to, ka olimpiskā centra Ventspils viesnīcā paviesojušies garnadži, kas sev līdzi aiznesuši mūziķu naudas makus, datorus un mobilos tālruņus, taču viņš ir priecīgs, ka portāls Mango paslavē Ventspils policijas operatīvo rīcību, kad sadarbībā ar žurnālistiem tika noķertas vainīgās personas. "Malači!" savas pilsētas likumsargus uzslavē Aivars.

Vaicājot, kā "Muzikālo banku" ietekmējusi krīze, Lembergs stāsta, ka arī pirms ekonomiskās krīzes Ventspils vadība ir nopietni izvērtējusi visus tēriņus. "Esam taupīgi vienmēr rīkojušies, nevis skopi, bet racionāli un pamatoti. Rīkojot šā gada "Muzikālo banku" un Eirovīziju, tāmes tika abpusēji optimizētas iespēju robežās. Taču galvenais, lai netiktu zaudēta kvalitāte," skaidro Lembergs un piebilst, ka "Muzikālajai bankai" vajadzīgs progress, jo šis pasākums nākamgad svinēs desmit gadu jubileju.

Jau vairākus gadus pēc kārtas "Muzikālās bankas" afterpārtijā Lembergs Ventspils pilsētas domes balvu pasniedz dziedātājam Intaram Busulim. "Viņā dzied dvēsele, un ventspilniekiem viņš patīk. Es pats neesmu speciālists, bet man citi speciālisti ir teikuši, ka meistarības ziņā viņš ir augstā kvalitātē. Man kā klausītājam ir svarīgi, lai es atceros meldiņu - ja es to atcerēšos, tad viss kārtībā, būs labs rezultāts," skaidro Lembergs.

Ventspils mērs tikai smejas, kad salīdzinām viņu ar Busuli. "Var jau būt, ka esam līdzīgi," viņš atklāj, tomēr uzreiz nopietni noliedz, ka būtu ar Intaru rados. "Es vispār esmu no Jēkabpils puses, un Intars jau no Talsiem," piebilst Lembergs.

Pats mērs gan atturas baudīt ziemas priekus uz sava kalna Lemberga hūte, skaidrojot, ka viņa veselības stāvoklis neļauj laisties uz slēpēm no kalna. "Man ir kilometru gara slēpošanas trase Puzes mežā, kur varu paslēpot ar distanču slēpēm, jo slēpošana ir nepieciešama manai fizioterapijai. Necenšos slēpot lielā ātrumā, un, ja vien ir laiks, tad slēpošana ir mana daktera pirmais noteikums. Es nedrīkstu neko ekstrēmu darīt un riskēt, bet man te nesen bija ciemiņi atbraukuši un kopā ar viņiem ar kājām uzkāpām kalnā. Šogad kalns ir par trijiem metriem augstāks, jo vasarā visi būvniecības materiāli no būvbedrēm tika vesti uz kalnu," viņš skaidro.

Vaicājot, kā Ventspils mēram izdodas tik labi izskatīties un vai laba izskata noslēpums slēpjas plastiskajās operācijās, Lembergs tikai smejas, ka nekad nav veicis nevienu operāciju.

Pilsētas mērs atklāj, ka Ventspilī 2010. gads būs straujas izaugsmes gads. "Viss iet pēc plāna. Man jau sirds sāp, ka ir ekonomiskā krīze. Vispār Ventspilī jau to vajadzēja mazāk just, bet tās milzīgās mehāniskās īsināšanas, kas notika valsts sektorā, piespieda īsināšanas pašvaldības sektorā, kas arī mums ir palielinājis bezdarbu. Taču jau otro mēnesi Ventspilī iezīmējas bezdaraba samazināšanās, tā kā prognozēju, ka uz pavasara pusi Ventspilī būs jaunas darba vietas, jo ir jaunas ražotnes, kurām ir jāsāk strādāt," stāsta Lembergs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!