Foto: Mango
Viens no populārākajiem Latvijas mūzikas darboņiem, aktieris un dzejnieks Mārtiņš Freimanis (attēlā) svētdien, 7. februārī, atzīmēja savu 33. dzimšanas dienu, un svinības, kurā piedalījušās daudzas vietējās slavenības, ilgušas līdz pat rīta gaismai.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Freimanis atklāj, ka dzimšanas dienas svinības notikušas Rīgas centra krodziņā Pieci vilki, kas pēc populārā un vairāku pašmāju populāro cilvēku iecienītā kroga Sarkans slēgšanas kļuvusi par iemīļotāko Freimaņa un viņa draugu burziņu vietu.

"Ballīte bija jautra, kā jau vienmēr. Bija ieradies viss Latvijas šovbiznesa zieds," par dzimšanas dienas svinībām stāsta Freimanis, kuru sveikt svētdienas vakarā bija ieradušās gan dziedātājas Ella un Olga Rajecka, gan kolēģis Lauris Reiniks un dejotāja Aleksandra Kurusova, gan citi pašmāju izklaides industrijas darboņi, kurus visus uzskaitīt Freimanis nemaz nevarot.

Šajā dzimšanas dienā Freimanis saņēmis daudz dažādu dāvanu, starp kurām bijušas arī vairākas pavārgrāmatas. "Tas ir tāds maigs mājiens no manu draugu puses, ka man ir vairāk jāgatavo ēst," smejas dziedātājs, kurš gan pats ēdienu ziņā nav pārlieku izvēlīgs.

"Es pats maz ēdu, bet ļoti daudz gatavoju," atklāj Freimanis un uzsver, ka pavārgrāmatas viņam noderēs, lai iepriecinātu draugus, kuri bieži ciemojas pie mūziķa un bauda viņa pagatavoto cienastu.

Jubilejas ballīti gan nedaudz aptumšojis fakts, ka pats jubilārs ir nopietni saaukstējies - par to pirmdien vēl liecina mūziķa aizsmakusī balss, ko pats Freimanis salīdzina ar "nazālā repa" izpildītāju tembru. Neraugoties uz slimības radīto sagurumu un slikto pašsajūtu viņš no sirds centies rūpēties par viesu labo noskaņojumu, un svinības vērtē kā izdevušās.

Uz jautājumu, kādas ir sajūtas, sasniedzot tā saucamo Jēzus vecumu, 33 gadus, Freimanis smejoties atzīst, ka nedaudz svētuma ir nācis klāt. "Jā, tagad es jūtos svēts," tā mūziķis, bet popularitātes ziņā sevi ar Jēzu Kristu vēl salīdzināt nevēlas.

"Protams, ka viņš ir par mani populārāks. Es esmu tāds vienkāršs raspizģejs," samulsis pauž Freimanis, tomēr piekrīt, ka zināmas līdzības starp viņa un Jēzus gaitām un dzīvesveidu var vilkt.

"Ballītes laikā es saviem draugiem teicu: "Ticiet man, ka bez manis jums būtu garlaicīgi!" Tā arī ir, un ar Jēzu bija līdzīgi - viņš arī ap sevi pulcēja cilvēkus," uzskata Freimanis un atzīst, ka viņš dzīvē darījis visu to pašu ko Jēzus, izņemot vienu lietu. "Es nekad neesmu mēģinājis staigāt pa ūdens virsmu. Tik stulbs es vēl neesmu," smejas populārais mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!