Trešdien agri no rīta vienā no Maskavas slimnīcām hospitalizēts Krievijā populārais televīzijas raidījumu vadītājs, mūziķis un aktieris Valdis Eižena dēls Pelšs (attēlā). Kā ziņo daži Krievijas mediji, Pelšs uzreiz nogādāts reanimācijā.

Pēc mediķu vārdiem, Pelšs slimnīcā nonācis, jo viņam saasinājusies hroniska aizkuņģa dziedzera slimība. Ar asu pankreatīta lēkmi Pelšs slimnīcā pirmo reizi tika nogādāts 2007. gadā. Lai gan toreiz ārstu kļūdas dēļ Valdis gandrīz gāja bojā, mediķiem izdevās glābt šovmeņa dzīvību, bet slimība kopš tā laika iespaidojusi Pelša veselību.

Pirms trim gadiem ārsti Pelšam operāciju neveica, bet ieteica medikamentozu ārstēšanu. Vienīgais apgrūtinājums bija speciālas diētas ievērošana, saskaņā ar kuru Pelšs nedrīkst ēst treknu un asu ēdienu, kā arī lietot jebkādus alkoholiskus dzērienus.

Šoreiz 42 gadus vecais Pelšs uz slimnīcu atbraucis pats, negaidot, kad slimības lēkme saasināsies. Kā ārstiem pastāstījusi Pelša sieva Svetlana, viņas vīrs lietojis spēcīgus pretsāpju līdzekļus, tomēr tas situāciju uzlabojis tikai uz laiku. Valdis ilgāku laiku nav lūdzis mediķu palīdzību, bet cerējis, ka ar laiku kļūs vieglāk, un tādējādi slimība progresējusi.

Populāro pacienta ārstēšanu uzņēmies stacionāra galvenais ārsts, un Pelšam piešķirta komfortabla palāta ķirurģijas nodaļā. Šobrīd šovmenim tiek veiktas analīzes un gatavotas nepieciešamās procedūras operācijai. Ārsti Pelša stāvokli raksturo kā kritisku, bet šobrīd vismaz stabilu. Raidījumu vadītājam slimnīcā nāksies pavadīt vismaz nedēļu.

1983. gadā Pelšs ar domubiedriem dibināja rokgrupu Несчастный случай, kas pastāvēja līdz 1997. gadam. Televīzijā Pelšs ir jau kopš 1987. gada, kad piedalījās raidījumā КВН, bet vēlāk pats sāka vadīt raidījumu Угадай мелодию. Vēlākajos gados Valdis vadījis vairākus TV raidījumus, tostarp arī Эти забавные животные, Угадайки, Русская рулетка, Миллионы Эльдорадо un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!