Foto: F64
Nākamās nedēļas sākumā daudzi Latvijas iedzīvotāji atzīmēs 8. martu jeb Sieviešu dienu, bet kādreizējais ministru prezidents Aigars Kalvītis (attēlā) kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas šos svētkus savā ģimenē vairs neatzīmē.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Kalvītis atklāj, ka Sieviešu dienu viņš nesvin jau 20 gadus, jo neuzskata to īsti par latviešu svētkiem, bet sievietes viņa ģimenē tiek suminātas maijā - Mātes dienā.

"Man nav nekādu pretenziju pret cilvēkiem, kuri svin 8. martu vai apsveic vīriešus Armijas dienā, bet es uzskatu, ka šīs tradīcijas mums vairs nav vajadzīgs. Vismaz uz manu ģimeni tās neattiecas," no padomju laikiem mantoto svinību dienu nepieciešamību vērtē Kalvītis.

Arī savulaik, pirms 20 gadiem, viņš ar īpašu Sieviešu dienas svinēšanu nav aizrāvies - lielākoties šajos svētkos viņš ar tradicionālajiem tulpju pušķiem vai citiem ziediem sumināja savas tuvākās sievietes - māsu, māti, kursabiedrenes.

"Jā, ziedus aiznesu, bet vairāk jau arī nekāda svinēšana neizvērsās," atceras Kalvītis, kurš tagad savu laulāto draudzeni Kristīni un citas sievietes ar ziediem aplaimo Mātes dienā, bet uz jautājumu, ar ko tad šobrīd nodarbojas bijušais valdības vadītājs, Kalvītis lakoniski vien izmet - ar uzņēmējdarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!