Foto: F64
Šonedēļ atsevišķos pašmāju dzeltenajos medijos parādījušās ziņas, ka Latvijas skatītāju iemīļotais aktieris Rūdolfs Plēpis (attēlā), kurš jau vairākkārt publiski atzinis, ka ir ticis galā ar alkoholismu, atkal atsācis dzert.

Kādā publikācijā, atsaucoties uz "kāda teātra vienu no vadošajiem aktieriem", tika apgalvots, ka Plēpis nesen, viesojoties ar izrādi ārpus Rīga, sava reibuma dēļ izgāzis izrādi, turpretī citur ziņa par aktiera atkarību balstīta uz anonīma autovadītāja liecību.

Kā novēroja izklaides portāls Mango, kāda iespējama aculiecinieka rakstītais populārajā virtuālo dienasgrāmatu vietnē Sviesta ciba liecina, ka patiešām ir iemesls šaubīties par Plēpja vēl aizvadītajā gadā dotajiem solījumiem vairs nedzert.

Anonīmais aculiecinieks  internetā apgalvo,  ka 17. marta pievakarē viņš Elizabetes un Alunāna ielas krustojumā pamanījis divus ļoti iereibušus vīriešus, kuri brauktuvi šķērsojuši neatļautā vietā.

"Vīrieši nepārprotami grīļojās teju neticamā svārstību amplitūdā, bet tobrīd viens otram bija stabilākais balsts pasaulē. Viens izskatījās pavisam bomzīgs, ar nodilušu plastmasas maisiņu rokā. Otrs bija tautas (reiz) mīļots aktieris Rūdolfs Plēpis, tērpies viscaur brūnā un mēģinājis noslēpties zem melnas cepures ar nolokāmām austiņām. Izskatījās pēc bēdīga un neviena nesaprasta suņa no kādas, iespējams, reiz redzētas izrādes," novērojumus aprakstījis autovadītājs.

Tā kā Plēpis jau krietnu laiku vairs nav Latvijas Nacionālā teātra aktieris, Mango sazinājās ar cilvēku, ar kuru Plēpis pēdējā laikā bija sadarbojies, proti, neatkarīgo producentu Juri Milleru. Viņi kopā strādājuši pie izrādes Un atkal Pifs, kuras tūre pa dažādām Latvijas pilsētām beigusies februāra beigās.

Zināms, ka Milleram, strādājot kopā ar populāro aktieri, patiešām radušās problēmas un dažas no izrādēm Plēpja iedzeršanas dēļ gandrīz "izgāzušās". Par to, ka aktieris nav bijis uzdevuma augstumos, liecina arī skatītāju atsauksmes, kuri pēc tautā savulaik iemīļotās izrādes par sunīti Pifu jutušies vīlušies un aktierim pārmetuši neprofesionalitāti.

"Ja teikšu, ka Plēpim tajā laikā nebija problēmas ar alkohola lietošanu, es melošu, bet es nevēlos šim cilvēkam darīt sliktu. Tad, kad viņš ir uz skatuves un ir skaidrā, viņš ir ģeniāls," sarunā ar portālu Mango atzina Millers, bet aiz cieņas pret aktieri no sīkākiem komentāriem atteicās.

Teātra dzīves aizkulisēs mēļo, ka tieši izrāde Un atkal Pifs aktierim bijusi pēdējā iespēja atgriezties uz skatuves un turpināt aktiera darbu, bet viņš to nav uztvēris pietiekami nopietni, lai atturētos no savas gadiem ilgušās atkarības, un vairākas reizes pirms izrādēm "norāvies".

To, ka aktieris patiešām februārī atkal atsācis dzert, apstiprināja arī Latvijas Nacionālā teātra aktrise Inta Tirole, kura aprīlī kopā ar Plēpi gatavojas doties uz ASV - viņi ASV uzturēsies aptuveni mēnesi, lai Amerikā dzīvojošajiem latviešiem dažādās ASV pilsētās izrādītu pēc Laimas Muktupāvelas darba Šampinjonu derība veidoto monoizrādi, kuru režisējis Plēpis.

"Tās ziņas par Rūda dzeršanu ir vecas. Tas notika februārī - tad viņš patiešām dzēra. Es domāju un ceru, ka tagad viss ir kārtībā. Es patiešām tā ceru," atzina pieredzes bagātā skatuves māksliniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!