Foto: F64

Pēdējo mēnešu laikā pārsteidzošas pārvērtības piedzīvojis Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns (attēlā) – viņš neilgā laikā būtiski zaudējis svaru, un šajā sakarā izklaides portāls Mango sazinājās ar politiķi, lai noskaidrotu, kāds tad ir viņa svara zuduma noslēpums.

Sarunā ar Mango Leiškalns smejoties atklāj, ka patiešām pēdējo mēnešu laikā sācis dzīvot veselīgāk un šī iemesla dēļ arī liekie kilogrami gājuši mazumā.

"Es biju pa resnu. Kā jau visiem resnajiem cilvēkiem, man, piemēram, bija problēmas aizsiet kurpes, un tas man apnika," iemeslus, kas viņu mudinājis samazināt svaru, skaidro Leiškalns un neskopojas ar padomu citiem "bēdu brāļiem".

"Ja vēlaties tikt vaļā no liekā svara, ir jāuzzina tā rašanās iemesli. Manā gadījumā, piemēram, pie vainas bija Piebalgas alus, kas radīja baigo apetīti. Tagad esmu no tā atteicies un bez problēmām kilogrami zuda," atklāj politiķis, kurš jau gadiem ilgi stipros alkoholiskos dzērienus nav lietojis. Tagad viņš atteicies ne tikai no alus, bet arī no iecienītā sarkanvīna.

Tāpat Leiškalns no ēdienkartes izslēdzis maizi un citus miltu izstrādājumus, kā arī kartupeļus, un šīs izmaiņas ātri devušas rezultātu - divu mēnešu laikā viņš zaudējis 12 kilogramus, kas krietni uzlabojis politiķa pašsajūtu.

"Protams, ka es jūtos daudz vieglāk un labāk, jo sanāk, ka man nav vairs jānēsā līdzi divi lieki pilni spaiņi," smejas Leiškalns un atklāj, ka viņa svars šobrīd ir 102 kilogrami, kas arī bijis viņa mērķis, jo vairāk kilogramus nomest viņš nemaz nevēloties.

"Pēc likuma man būtu jāsver ap 90 kilogramiem, bet es nevaru iedomāties, kā es tehniski tad izskatītos. Man liekas, ka ar tādu svaru es līdzinātos puišelim," sev raksturīgajā pašironiskajā manierē savas pārvērtības raksturoja politiķis.

Svara zuduma dēļ savu garderobi gan Leiškalnam nav īpaši nācies mainīt, jo viņam neesot nekādu problēmu staigāt žaketēs un džinsos, kas ir nedaudz par lielu. "Tā kā es vienmēr esmu sapņojis, ka būšu tievāks, daudzas drēbes neesmu metis ārā, un tagad tās man lieti noder," smejas politiķis un atklāj, ka arī kurpes viņam kļuvušas par lielu, jo svara zaudējuma dēļ notievējušas arī pēdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!