Foto: F64

Lai gan producente un režisore Žaklīna Cinovska (attēlā) nemitīgi meklē dažādas iespējas, kā uzņemt sava veidotā seriāla Prāts vai instinkts jaunākās sērijas, netradicionālā Latvijas likumdošana viņu novedusi līdz pazemojumam par savu valsti.

Kad režisorei bija atsaukušies seni paziņas, kuri ļoti vēlējās, lai seriāls atkal ieraudzītu dienasgaismu, Žaklīna sākusi veikt aprēķinus, kas skarbi liecināja, ka no saziedotās naudas summas seriālam valstij būs jāatdod 47 procenti.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Cinovska stāsta, ka šajās pelēkajās dienās, kad nav saules, viņa pat nespēj priecāties par gaidāmo pavasari. "Arī tādi optimisti kā es salūzt, jo tas, kā valsts rīkojas ar cilvēkiem, liekas pazemojoši," skaidro Žaklīna, kura ir šokēta par to, ka viņai no sponsoru un atbalstītāju saziedotās naudas summas gandrīz puse būtu jāatdod valstij nodokļos.

"Tāda sajūta, ka valstsvīri pat vairs neļauj cilvēkiem dzīvot. Baisi paliek, kad klausos kārtējo ziņu izlaidumu, kas vēsta, ka Valsts ieņēmumu dienests sāks izpildīt soda sankcijas, ja pārbaužu laikā tiks atklāts, ka cilvēki nemaksā nodokļus. Taču par kādiem nodokļiem var būt runa, ja cilvēkiem nav naudas, ja viņiem pat nepietiek, ar ko pabarot ģimeni un savilkt galus kopā, ja daudzi pat nespēj izdzīvot līdz nākamajai algai? Tā ir nekaunība!" Žaklīna ir sašutusi par ekonomisko un politisko situāciju valstī.

Žaklīna nebaidās paust savu nostāju un uzsver, ka šobrīd Latvijā viņa jūtas pazemota. "Visapkārt ir drūms un pašlaik nav cerību, ka kaut kas varētu uzlaboties vai stabilizēties. Valsts vadītājiem būtu jādomā, kā piešķirt Latvijas uzņēmējiem nodokļu brīvdienas, lai atbalstītu uzņēmējus un viņu bizness varētu izdzīvot, lai uzņēmēji varētu nodrošināt saviem darbiniekiem algas, bet tā vietā tiek domāts nevis par valsti, bet par politiku," sašutusi stāsta Žaklīna.

Tiesa, viņa pati vēl nav atmetusi cerību pabeigt darbu pie seriāla Prāts vai instinkts - ja neizdosies to nofilmēt Latvijā, Žaklīna meklēšot iespēju to darīt kādā citā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!