Foto: EPA/LETA
Slavenais britu modes dizaineris Aleksandrs Makvīns (attēlā), kurš šī gada 11. februārī savā Londonas dzīvoklī, atstājis īsu pirmsnāves zīmīti, pakārās, miris kokaīna, miega zāļu un trankvilizatoru "kokteiļa" ietekmē.

Pie šāda slēdziena nonākuši tiesu medicīnas eksperti, kuriem bija uzticēts noskaidrot 40 gadus vecā dizainera nāves iemeslus.

Lai gan Makvīna nāve, kas satrieca augstās modes pasauli, policijai jau sākotnēji šķita aizdomīga, saskaņā ar Lielbritānijas likumdošanu obligātā kārtībā tika nodota tiesai, kas noskaidro ikvienu vardarbīgas vai pāragras nāves gadījumu.

"Aleksandrs Makvīns pašnāvību izdarīja, nebūdams pie pilnas apziņas," teikts vadošā eksperta Pola Nepmana oficiālajā paziņojumā. "Spriežot pēc pazīmēm, viņš ne reizi vien mēģinājis sev kaitēt, un, neapšaubāmi būdams kokaīna ietekmē, atkal izmisīgi mēģināja nokārtot rēķinus ar dzīvi."

Arī Makvīnu uzraugošais psihiatrs Stīvens Pereira apstiprinājis, ka dizaineris vēl vismaz divas reizes centies izdarīt pašnāvību, pārdozējot narkotikas, - pagājušā gada maijā un jūlijā. Pēc ārsta domām, tādā veidā Makvīns neapzināti tiecies pēc palīdzības - viņu esot nomākusi pasaules slava un nepieciešamība dzīvot saskaņā ar šo uzlikto standartu.

Tāpat Makvīns ļoti pārdzīvoja savas mātes nāvi, kura bija mirusi 2. februārī. Pēc viņas bērēm dizaineris gandrīz nevienu nesatika, ieslēdzās savā dzīvoklī un atteicās no tā nākt ārā. Makvīna mirušo ķermeni atrada apkopēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!