Foto: Mango

Viens no skandalozākajiem pašmāju māksliniekiem Kristians Brekte (attēlā) otrdienas vakarā pārsteidza daudzus Latvijas Mākslas akadēmijas Modes katedras studentu skates Perons apmeklētājus, uz mēles defilējot ar kruķiem.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Brekte atklāj, ka kāju viņš traumējis pirms diviem mēnešiem, braukājot ar nesen iegādāto sporta velosipēdu bez bremzēm. Pēc neveiksmīga kritiena viņš guvis gūžas kaula lūzumu, bet nedēļu pirms modes skates mākslinieks gandrīz atlabušo kāju atkal samocījis, atsākot braukāt ar velosipēdu.

"Toreiz pabraukāju un par daudz kāju samocīju, bet ceru, ka uz šīs nedēļas beigām jau būšu braucējs," prognozē Brekte, kurš kopā ar citiem frīkbaiku īpašniekiem šogad plāno ne tikai apmeklēt pilsētas svētkus dažādās Latvijas vietās, bet arī doties garākā izbraucienā uz Somiju.

Studentu modes skatē Brekte piedalījās Lienes Kurševas kolekcijas Frikadeļi demonstrēšanā. Topošā modes māksliniece Brektem esot laba draudzene, kas arī bijis iemesls par spīti traumai piekrist kāpt uz mēles ar traumētu kāju un kruķiem.

Jauno mākslinieku radītās kolekcijas Brekte vērtēja atzinīgi, lai gan organizatorisko darbu dēļ viņš ne visu paguvis apskatīt. "Šīs kolekcijas atsvaidzina melnbalti klasiskās kolekcijas, un šādā dzīvībiņa un svaiga gaisa ieelpošana ir vajadzīga," vērtē Brekte.

Pats Brekte uz mēles kāpa apspīlētās puķainās biksēs, kuras gan viņam pašam īpaši šokējošas vis nav likušās. "Tā kā man ir ļoti tievas kājas, es bikses lielākoties pērku meiteņu drēbju veikalos un esmu pieradis pie ļoti šaurām biksēm, kurās arī visbiežāk pārvietojos," par saviem garderobes veidošanas ieradumiem stāsta mākslinieks.
Foto: Mango

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!