Foto: Mango
Cilvēkiem bieži vien šķiet, ka dvīņi ir ļoti līdzīgi pēc izskata un uzvedības, tomēr jaunākie zinātnieku pētījumi liecina, ka pirmdzimtais dvīnis parasti uzņemas līdera lomu, bet jaunākais kļūst par sekotāju.

Tā kā arī Latvijā ir vairāki sabiedrībā pazīstami dvīņi, izklaides portāls Mango centās noskaidrot, ko viņi domā par dažu minūšu vecuma starpību.

"Māsa piedzima stundu vai pat divas pirms manis, bet nezinu gan, vai tas ir kaut ko ietekmējis," par savu dvīņumāsu Sintiju stāsta LNT talantu šova O!kartes Akadēmija fināliste Evija Sloka. "Brīžiem jau viņa darbojas kā vecākā māsa, bet, iespējams, tas ir tādēļ, ka viņa ir sakārtotāka, bet es esmu mūziķe brīvdomātāja."

Evija arī atzīst, ka viņām ar māsu ir ļoti līdzīgas acis un balsis, tomēr reizēm cilvēki pat nesaskatot dvīnēs radniecību.

Savukārt no māsām Katrīnes un Anas Drozdovičām (attēlā), kuras šobrīd iekaro popularitāti kā dziedātājas, vecāka esot Katrīne, kaut arī, pēc Anas vārdiem, tikai par vienu minūti. "Mūsu attiecībās tas nav pamanāms, tomēr Katrīne ir mierīgāka, bet es aktīvāka. Varbūt tādēļ, ka viņa ir vecāka," spriež Ana.

Viņa atzīst, ka abas māsas ir tik līdzīgas, ka reizēm viena otru pat neatšķir fotogrāfijās. Izrādās, ja Katrīne kādreiz negrib runāt pa telefonu ar kādu puisi, tad viņa to darot māsas vietā, jo balsis abām ir ļoti līdzīgas.

Dvīņi ir arī aktrise Rēzija Kalniņa un mācītājs Krists Kalniņš - Krists gan esot piedzimis par piecām minūtēm ātrāk. "Kā jau vīrietis - izlauza ceļu," smejas dvīņu māte, aktrise Helga Dancberga. Viņa atceras, ka kādreiz, kad bērni gājuši ceturtajā klasē un Krists saslimis, Rēzija negribējusi iet uz skolu un apgalvojusi, ka nezina ceļu, jo to vienmēr atrodot Krists.

Kora Ave Sol dibinātājs diriģents Imants Kokars sarunā ar Mango atzina, ka ir vecāks par savu brāli Gido. "Esmu par stundu vecāks nekā brālis un arī jūtos kā vecākais. Man patīk pakomandēt, bet esam ar brāli to savā starpā draudzīgi sadalījuši," stāsta Imants.

Viņš arī atzinās, ka skolas gados abi ar brāli esot mānījušies, atbildot dvīņa vietā uz skolotāju jautājumiem, bet nekad neesot tikuši pieķerti.

Jāpiebilst, ka kādā Vācijā veiktā zinātniskā pētījumā noskaidrots, ka parasti starp pirmā un otrā dvīņa piedzimšanu paiet tikai 15 minūtes, bet veselas stundas starpība sastopama tikai vienā gadījumā no simts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!