Foto: Mango

Sestdienas naktī lielākajā daļā Vecrīgas krogu un klubu risinājās Helovīna svinības, bet par īpaši šausminošu sajūtu radīšanu apmeklētājiem savā Vecrīgas klubiņā L.A. bija parūpējies horeogrāfs Šons Ani (attēlā centrā).

Viņa vadītā kluba pagrabā bija iekārtoti šausmu kambari, pa kuriem apmeklētājus izvadāja pats Šons - šermuļus uzdzenošo atmosfēru pastaigas laikā radīja ne tikai pagrabā valdošā tumsa un dūmi, dažādie mošķi un fonā skanošie sieviešu kliedzieni, bet arī pie Šona kājas piesietās ķēdes žvadzoņa, tai velkoties pa zemi.

Sarunā ar izklaides portālu Mango šausmu kambaru saimnieks pastāstīja, ka domu par šādu atrakciju Helovīna naktī viņš aizguvis no ārzemēm, kā arī iedvesmojies no slavenā Tiso kundzes vaska muzeja Londonā.

"Mēs gribējām taisīt kaut ko citādi, un šajā naktī dot iespēju cilvēkiem ne tikai vienkārši uzvilkt spocīgus kostīmus, bet arī gūt spēcīgas sajūtas," skaidroja Šons, kurš ideju par šausmu pagrabu realizējis kopā ar deju studijas Kaprīze dalībniekiem, kas bija iejutušies kambaros mītošo mošķu lomās.

"Mēs nemēģinām būt labāki par Tiso muzeja šausmu kambari, jo to mums neatļauj finanses - lai sagatavotos svētkiem, mums bija jāiekļaujas 40 latu budžetā. Tas nu ir tas, kas sanāca, bet mums ir liels izaicinājums kļūt arvien labākiem," stāstīja L.A. saimnieks.

Šons neslēpa, ka arī viņš pats tic spokiem un tas arī bijis viens no iemesliem ierīkot šausmu kambarus.

"Es ticu spokiem. Es pats arī esmu tumša persona. Es esmu velns. Bet arī šajā pagrabā notiek dīvainas lietas. Daudzkārt, kad esmu šeit vakaros strādājis un pēc tam izslēdzis gaismu, dzirdēju jocīgus trokšņu. Patiesībā, katru reizi, kad ierodos šeit strādāt, notiek kaut kas dīvains. Tāpēc arī nolēmām kārtīgi izbaidīt šeit mītošās mistiskās būtnes," nopietni stāstīja Šons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!