Foto: Mango
Pirtniece un jogas speciāliste Elita Drāke (attēlā) ziemā pret olnīcu apsaldēšanu nodrošinās, izvēloties atbilstošu - īpaši siltu - apakšveļu, jo tikai sieviete pat vislielākajā salā var turpināt valkāt svārkus.

"Jūtos šodien tik labi un pacilāti, jo ārā viss tik gaišs, balts un sniegots. Atrodos Ventspilī, bet, ja atgriežoties Rīgā, ārā vēl būs sniegs, obligāti uzcelšu savu šīs ziemas pirmo sniegavīru," trešdien sarunā ar Mango stāsta Drāke.

"Auksti man nav, jo es saprotu, ka dzīvojam valstī, kur valda četri gadalaiku, un zinu, ka ķermenis visu cauru gadu ir jārūda, lai vienmēr justos labi un nesaltu. To var panākt, ejot pirtī un peldoties aukstā baseinā. Tāpat kā restorānos ikvienam gadalaikam piemēro ēdienkarti, arī drēbju skapī ir jābūt četrām sezonām piemērotam apģērbam," skaidro Drāke.

Elita ziemas garderobē iekļauj arī svārkus, jo tā viņa jūtas sievišķīga un svārki ir viens no sievietes mīļākajiem apģērba gabaliem. "Ja sieviete izvēlas ziemai atbilstošu apakšveļu, biezāku kā vasarā un noslēgtāku, saprotot, ka ziemā galvenais ir siltums, nevis seksīgums, neredzu iemeslu, kāpēc nestaigāt svārkos. Olnīcas var apsaldēt tikai, ja nav izvēlēta pareiza apakšveļa - mežģīņu veļā ziemā iet ārā nav prāta darbs," atklāj jogas speciāliste.

Elita piemetina, ka, nepareizi ģērbjoties, var ne tikai apsaldēt olnīcas, bet arī sabojāt imūnsistēmu - ja tā notiks, visi tipiskie ziemas vīrusi lips klāt un būs jāpavada ilgs laiks, lai savestu kārtībā imūnsistēmu.

"Trakākais, ko novēroju katru ziemu, ir sieviešu apavu izvēle. Nesaprotu, kā ziemā var valkāt papēžu zābakus! Tas ir izaicinājums sniegam un ledum izdarīt tā, lai sieviete nokrīt un salauž potīti. Nav arī patīkami vērot, kā sieviete kā pīle tipina pa trotuāru un slīd ik uz soļa, mēģinot kaut kur pietverties, lai nenokristu. Šādi viņa nepanāk seksīguma efektu, bet izskatās kā pīle slidotavā," smejas Elita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!