Foto: LETA

Teātra observatorijas aktieris Andris Bulis (attēlā) nav pārsteigts, uzzinot, ka Latvija pašnāvību skaita ziņā Eiropā ieņem trešo vietu, jo, viņaprāt, latviešu nācijai ir nosliece uz pesimismu, un ekonomiskās spēles to tikai izaicina.

"Latviešiem kā tautai ir nosliece uz mūžīgo pesimismu, tāpēc mani šāda situācija neliekas nekas šokējošs. Citas tautas cīnās, bet mēs pieņemam visu slikto kā faktu. Nedomāju, ka visi ārzemnieki, kuri dzīvo Latvijā, ir uz šejieni atbraukuši ar domu izdarīt pašnāvības," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Bulis.

Andris stāsta, ka vēsture ir pierādījusi, ka cilvēku visvienkāršāk ir graut, izmantojot sociālos līdzekļus, un mūsu ekonomiskā situācija to tikai veicina. "Cilvēki brauc uz ārzemēm strādāt, šķiras, zaudē mājas, tas viss ietekmē psiholoģiju, rada bezcerību, un bezcerīgs cilvēks neredz iemeslu, kāpēc dzīvot," aizdomājas Bulis.

"Ekonomiskā situācija valstī, kredītsaistības, kuras nav iespējams nomaksāt, atņemtie īpašumi, bezdarbs grauj ģimenes, notiek šķiršanās. Ja nav, dēļ kā dzīvot, ir grūti saņemties un ieraudzīt cerību. Trūkst motivācijas dzīvot, nav spēka un vēlmes to darīt," stāsta Bulis.

Aktieris domā, ka domas par pašnāvību rodas brīdī, kad sirdī iezogas vientulības sajūta. "Īpaši jau šajā tumšajā Ziemassvētku laikā, kuri ir ģimenes svētki, pārdomu laiks. Tie tomēr nav Līgo svētki, kuros, dzerot pa aliņam, visi gaida rītu. To varētu izbeigt, ja visi Latvijas iedzīvotāji iemīlētos - tad krīze izzustu divdesmit sekunžu laikā," pārliecināts ir Bulis

Andris atklāj, ka pašam ir bijušas dzīvē pāris situācijas, kad liekas, ka trakāk būt nevar, tomēr aktieris nav padevies un cīnījies, un nav pat aizdomājies par pašnāvības izdarīšanu.

"Esmu kristīgs cilvēks, un uzskatu, ka pašnāvība ir liels grēks. Pašnāvniekus nedrīkst izvadīt no baznīcas un apglabāt baznīcas kapos, jo pašnāvība ir lielākais grēks, ko cilvēks var izdarīt pret sevi un Dievu. Tāpēc es nekad nespētu to izdarīt," savu nostāju skaidro jaunais aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!