Foto: Mango
Pieminot aizvadītajā nedēļā mūžībā aizgājušo mūziķi, aktieri un dzejnieku Mārtiņu Freimani daudzi pašmāju mūzikas biznesa pārstāvji pauduši publiskas sēras par traģisko zaudējumu.

Viens no tuvākajiem Freimaņa draugiem un muzikālajiem līdzgaitniekiem Lauris Reiniks (attēlā) izdevumam SestDiena atzinis, ka ar sava biedra zaudējumu viņam esot ļoti grūti samierināties.

"Esmu šokā, tas ir milzīgs trieciens, jo Mārtiņš man bija ļoti labs draugs, gandrīz kā brālis. Reiniku ģimenē viņš redzēja un meklēja to, ko pats bērnībā nebija piedzīvojis," stāstījis mūziķis.

"Viņš bija Labs. Un Talantīgs. Tādu cilvēku nav daudz, un, kad viņi aiziet, ir īpaši skumji. Pārāk labs - visiem gribēja sevi dot, nevienam nežēloja, bet pretī nesaņēma tik daudz, kā sapņoja un gaidīja. (..) Dzīvē viņš nebija tāds kā uz skatuves - dullais un agresīvais. Tā arī bija viņa dzīves emocionālā drāma. Es un citi - mēs centāmies viņam palīdzēt, cik varam. Pat būdams slims, viņš vēl bomžiem zupu vārīja," par Freimaņa labo sirdi stāstījis Reiniks.

"Mārtiņš jau ar saviem tekstiem pareģoja, ka uz šīs zemes pārāk ilgi neuzturēsies. Viena no pēdējām dziesmām saucās Labāk vēl neaizmiedz... Ar to, ka viņš mūs pametis, ir ļoti grūti samierināties. Un kur bija tie visi līdzi jutēji, kamēr viņš vēl bija dzīvs un viņam vajadzēja mīlestību? To viņš līdz galam nesaņēma, lai arī mēs centāmies," drauga aiziešanu mūžībā komentējis mūziķis.

Arī dziedātāja Ance Krauze Freimanim veltījusi sirsnīgus vārdus: "Mārtiņš ļoti mīlēja dzīvi. Viņš bija ārkārtīgi sirsnīgs cilvēks, gatavs atdot pēdējo kreklu saviem tuvākajiem. (..) Ļoti augstvērtīgs kā mūziķis un mākslinieks, nekad nežēloja sevi un kāpa skatuves arī ar 40 grādu temperatūru - neprata sevi saudzēt un ļoti dedzināja laikam jau mākslas vārdā."

Izdevniecības Mikrofona ieraksti vadītājs Guntars Račs izdevuma SestDiena atzinis, ka "mēs esam zaudējuši labu draugu un patiesu cilvēku", bet grupas Tumsa menedžeris Mareks Bērents, kurš ar Freimani bijis pazīstams vairāk nekā 30 gadus, raksturojot aizgājēju, minējis, ka mūziķis bijis vientuļnieks.

"Vēl pēdējā dienā ar Mārtiņu sazvanījos, viņš gan bija stipri nesakarīgs, sūdzējās, ka ir auksti. (..) Draugiem viņš vienmēr bija atvērts, bet to cilvēku pūli viņš sev riņķī uzturēja, lai kompensētu to, ka faktiski viņam nebija ģimenes. Patiesībā viņš bija vienpatis, vientuļnieks," atklājis menedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!